Pavo, Malezyalı palm yağı üreticilerini de sevindirecek.
Pavo, Malezyalı palm yağı üreticilerini de sevindirecek.

Malezyalı palm yağı yetiştiricileri Pavo ile gücüne güç katacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye’deki fındık tarımına odaklanarak başladığı yolda Pavo, gözünü Malezya’ya dikti. Artık Malezyalı palm yağı yetiştiricileri de Pavo ile güçlenecek.

Pavocoin AG’nin kurucu ortağı ve başkan yardımcısı Allan Young, şirketin küresel yol haritasının bir parçası olarak 16-26 Temmuz tarihleri arasında Malezya’yı ziyaret etti.

Pavo, her türlü yetiştiricinin, yetiştirme koşullarını izlemek ve analiz etmek için çeşitli ekim koşulları için tekniklerini optimize edebilmelerini sağlayan, veri odaklı bir SaaS yönetim platformu. Young, Malezya’nın tarım ekonomisi üzerinde olumlu bir etki yaratabilecek yapay zeka, nesnelerin interneti ve Blockchain teknolojilerini bir araya getiren yenilikçi AgTech çözümünü tanıtmak için Kuala Lumpur’da çeşitli fonlarla toplantılar düzenledi.

Malezya’da tarımın rolü yüzde 8,1

Birçok ülke ile karşılaştırıldığında, Malezya tarımı ülkenin genel GSYİH’sinin daha küçük bir bölümünü oluşturuyor. Malezya İstatistik Kurumu’na göre, 2016 yılında tarım, ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nın yaklaşık %8,1’ini oluşturdu.

Bununla birlikte, ülke, tarımsal üretimini, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri artırma konusundaki keskin bir bakış açısıyla yeşil, sürdürülebilir büyüme ve makineleşmeye odaklanan 11. Malezya Planı (11MP) adını vererek uygulamaya koymaya çalışıyor. Ülkenin ana hedeflerinden biri, en son AgTech çözümlerini benimsemek ve Pavo, Malezya’nın hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için önemli bir oyuncu olabilir.

Ülke, üretim ve hizmet güdümlü bir ekonomiye doğru ilerledikçe, genel sektör küçülmüş olsa da, Malezya hala dünyanın en büyük doğal kauçuk üreticisi ve Endonezya’dan sonra en büyük ikinci palm yağı üreticisidir. Sektörde, palm yağı üretimi, ülkenin toplam tarımsal GSYİH’sine %47 oranında katkıda bulunuyor ve küresel olarak sadece bir yemek yağı olarak değil, aynı zamanda geniş bir çeşitlilikte ana bileşen olarak kullanılan önemli bir ürün; ilaç, biyoyakıt ve biyokütleden kozmetik ve sabunlara uzanan ürünler…

Ekstrem hava koşulları denince akla Pavo çözümleri gelir

Ancak 2015 ve 2016 yıllarındaki El Niño hava olayları, insanların Endonezya’dan petrol ithal etmek zorunda kalması nedeniyle, mahsul verimleri ve dünya fiyatları üzerinde büyük bir etkiye sahip oldu.

Ekstrem hava olayları Pavocoin’in geliştirme ekibinin yakından bildiği bir şey. Her şeyden önce, dört yıl önce fındık ürünleri üzerinde yıkıcı bir etki yarattıktan sonra, Türkiye’deki fındığın ardındaki Türk fındık çiftçileriyle çalışarak başladılar. Pavocoin, Türkiye’deki yerel çiftçilerle birlikte çalışarak, tek tek ağaçların çevre koşullarına tepkilerini modelleyerek toplam fındık verimini tahmin eden bir yöntem geliştirdi. Şirket, tohumdan hasata; teslimattan, büyümenin her adımını analiz ederek, her bir çiftçinin her bir ağaç için yerel büyüme koşullarını takip etmesini ve ayarlayabilmesini sağlayan bir sistem oluşturdu. Onların uygulaması, çiftçilerin, platformun kullanıcı dostu web ve mobil tabanlı arayüzü ile üretim ortamlarını dünyanın herhangi bir yerinden ince ayar yapabilmelerini sağlıyor.

Young konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Platformumuz hayati bilgileri izlemek ve çiftçilerin hayati ürün ölçümlerinin optimal aralıklar içinde kalmasını sağlayarak, büyüme döngüsünün her adımını optimize etmelerine yardımcı olmak için kullanmak üzere kuruldu. Bu, yerel çiftçilerin, ürünlerine yönelik yetiştirme koşullarını, onları verimli arazileri koruyacak şekilde optimize etmeleri için düzenlemeler yapmak amacıyla verileri paylaşıp analiz edebileceği anlamına geliyor.

Avrupa Birliği palm yağı ile ilgili ciddi yaptırımlar getiriyor

Avrupa Birliği, Sürdürülebilir Palm Yağı Yuvarlak Masası (RSPO) aracılığıyla palmiye üreticilerine çok sıkı çevre standartları oluşturmuş durumda. Haliyle gelinen nokta üreticiler için büyük önem arz ediyor ve dikkat gerektiriyor. 2016 yılında RSPO; Unilever, Kellogg ve Mars gibi büyük çok uluslu şirketlere şirketle iş yapmayı bırakan büyük bir palm yağı üreticisini askıya almıştı.

Ormansızlaşma sektör için bir sorun olmaya devam ediyor ve birçok AB üyesi, Malezya ve Endonezya’daki konuyla ilgili endişelerini hala dile getiriyor. Dahası, dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler sorunun farkında ve insanların bir bileşen olarak palm yağı içeren ürünleri kullanmasını engellemeye yönelik çabalar söz konusu.

Pavo doğayı da koruyor: Blockchain çevreye duyarlı herkesi mutlu edecek

Mahsul verimini arttırmak ve yetiştirme koşullarını daha verimli hale getirmek endüstriyel talebi karşılarken, ormansızlaşmadan dolayı tropik ormanların tahribini azaltmaya yardımcı olabilir. Pavo’nun Blockchain özelliği ise tam bu noktada yararını gösteriyor.

Çevreye duyarlı ürün alıcıları nihayetinde herhangi bir tarımsal ürünün nereden geldiğini, nasıl yetiştirildiğini, hangi pestisitlerin kullanıldığını ve hatta masalarına nasıl geldiğini tam olarak izleyebiliyor. Bu, gelecekte RSPO standartlarını karşılamayan palm yağı ürünlerinden kaçınmak isteyen ve palmiye yetiştiricilerinin soya ve ayçiçeği gibi rakip yağ üreten ürünlerle rekabet etmesine yardımcı olabilir.

Ön satışta bonus fırsatlarını kaçırmayın

Pavocoin şu anda özel satışın ikinci aşamasını yürütüyor ve minimum token alımı ile toplu token alımları için çeşitli bonuslar sunuyor. Ön satış 12 Eylül 2018’de sona erecek ve ana satış 13 Eylül’de %18’lik bir bonus ile başlayacak. Minimum alım tutarı yalnızca 500 token olarak belirlenmiş durumda.

Satış, 22 Ekim 2018’e kadar azalan ikramiyeler ile devam edecek. Her bir PAVO’nun 1 dolar değerinde olduğunu hatırlatalım.

Detaylı bilgi için platformun web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Pavo

Web SitesiTelegram

RedditBitcointalkYouTubeSteemitMediumFacebookTwitterInstagramLinkedin

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin