featured
Loyakk

Veri ihlalleri Blockchain tabanlı Loyakk ile tarih oluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son dönemde pek çok kez gündeme gelen veri ihlali problemi, Blockchain tabanlı yepyeni bir platform olan Loyakk ile artık tarih oluyor.

Dijital dünyada her geçen gün yepyeni zorluklar ortaya çıkıyor. Kurumsal alanda, önemli fakat hassas bilgilerin kapsamlı bir şekilde paylaşılmasından dolayı veri ihlalleri, etkili bir çözüm bulunamayan büyük zorluklar arasında dikkat çekiyor.

Kurumsal yazılım lideri Loyakk, kurumsal ilişki yönetimini hedefleyen yeni Blockchain platformu sayesinde bu durumu değiştirmek üzere.

Veri ihlali nedir?

Veri ihlali, tarihsel olarak, özel veya gizli bilgilerin (örneğin bir dosya) istem dışı veya kasıtlı olarak güvenilmeyen bir çevreye dağıtılmış olduğu anlamına gelir. Bu durum gizlilik kaybı, güvenliği tehlikeye sokma ve/veya mali kayıplara neden olma gibi durumlarla sonuçlanır.

Teknoloji odaklı bir dünyada, teknolojilerimizin hassas bilgileri yakalayabilmesi, paylaşabilmesi ve manipüle edebilme kolaylığı nedeniyle bir veri ihlali ortaya çıkması tehdidi katlanarak artmaktadır.

Veri ihlali neden ortaya çıkar?

Teknolojik sorunların eşit derecede güçlü teknolojik çözümlere sahip olduğuna inanmak istesek de, durum böyle değildir. Manşetlerde gördüğümüz hack olayları çoğu zaman bir veri ihlali nedeniyle ortaya çıkar.

Teknoloji, çalışanlara iş sorumluluklarında destek vermek için vardır. Ancak yetersiz teknolojiler genellikle sözde insan faktörü hatalarına karşı bir tampon görevi görmediklerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Ponemon Institute tahminleri, tüm veri ihlallerinin %37’sini oluşturmaktadır.

Bu arada Keeper Security, bu sayıyı %54’e çıkardı.

Keeper Security
Keeper Security

Ancak kasıtsız iç ihlaller, bir kurumun karşı karşıya olduğu tek veri tehdidi değildir. Bilgisayar korsanları, siber suç örgütleri ve hatta devlet destekli aktörler, veri güvenliği için büyük dış tehditler oluşturur.

Veri ihlalleri ne kadar yaygın?

İki çeşit şirket vardır. Hacklenmiş veya hacklendiğinden haberi olmayan… – John Chambers, Cisco CEO’su.

Organizasyonel veri ihlalleri sektörler arasında yaygındır. Son zamanlarda, Cambridge Analytica veri ihlali, çevrimiçi özel verilerin paylaşılması riskini ortaya çıkardı.

Dahası, hızlı bir çevrimiçi arama, bu tehdidin bir hayal edenden çok daha yaygın olduğunu ortaya çıkaracaktır. ABD’deki Tüketici Mali Koruma Bürosu, en az 240 ihlal ve 800 hata şüphesini mağdur ortaya çıkardı. Genel olarak, sayılar şaşırtıcı.

Veri İhlali İndeksi
Veri İhlali İndeksi

Yalnızca 2017 yılında ABD şirketlerinin yüzde 53‘ü siber saldırıya maruz kaldı. 2017 yılının ilk yarısında, veri ihlallerinde yüzde 164’lük bir artış yaşandı ve bu da neredeyse 2 milyar kayıt demek oluyor.

Veri ihlallerinden kaynaklanan finansal kayıplar

Global olarak, bir veri ihlalinin ortalama maliyeti 141 dolar olarak belirlenmiş. Bu da toplamın ortalamasında 3,62 milyon dolara denk geliyor. Sadece ABD’de bu sayı, ortalama 7,25 milyon dolara ve 225 dolarlık kayıt başı maliyete yükseliyor.

Facebook kullanıcı verilerinin bir üçüncü taraf uygulamasıyla toplandığı ve ABD başkanlık seçimleri sırasında kullanılmak üzere bir analiz şirketine satıldığı yakın tarihli Facebook skandalı, pahalı bir tecrübe oldu.

Sadece ABD yetkilileri tarafından daha fazla düzenleme yapılması için Facebook’u radara almakla kalmadı, aynı zamanda sosyal medya devinin hisse senetleri %13 oranında düşerek 75 milyar dolar tutarında değer kaybetti. Bu durum, şirketin halka açıldığı 2012 yılından beri mali anlamda yaşanan üçüncü en kötü hafta olarak kayıtlara geçti.

Teknik olarak gerçeğe dönüşmese bile, Facebook yeni bir korunma sürecine giriyor. Bu yeni süreç, kullanıcıların, verilerinin Facebook’un kontrolünde olmayan kullanımlar için üçüncü taraf kullanıcılarla paylaşılabileceğini bilmelerini sağlayacak.

Ancak veri ihlalleri yalnızca şirket değerinde kayba sebep olan bir durumken, kredi kartı numaraları gibi hassas bilgilerin sızması söz konusu olduğunda ve mali kayıplara sebep olduğunda, bambaşka bir olaya dönüşür.

147,9 milyon Amerikalı‘nın (ülkenin yaklaşık yarısının) kişisel mali bilgisini tehlikeye atan Equifax veri hacki, bugüne kadarki en büyük veri ihlali olmuştur. Olay, yalnızca ihlallerin keşfedilmesini sağlamakla kalmadı, aynı zamanda bir CreditCards.com anketinin ABD yetişkinlerinin yarısının kredilerini izleyemediğini ortaya çıkardı. Böylelikle kamuoyunun veri ihlalleri bazında donanımsız bireylerden oluştuğunu da gösterdi.

Veri İhlali Zaman Tablosu
Veri İhlali Zaman Tablosu

Bu tür eylemler, sızan verilerden dolayı adınıza yetkisiz hesapların açılmamasını sağlamak için önemli adımlardır. Halk, gerekli verileri toplayan organizasyonlara olan güvenini yerine getirir, ancak aynı şirketler kişisel bilgilerini korumakta başarısız olduğunda kendi risklerini azaltmaz.

Bir veri ihlali, verileri sızan tüketicilere potansiyel olarak ciddi zararlar verebilecek veya önemli hassas verilerin yayınlanması durumunda şirketin kendisi için çok büyük sonuçlar doğurabilir.

Veri ihlalinin gerçek bedeli

Parasal kayıplar, veri ihlalinin bir dezavantajıdır. Facebook örneği, tek bir olayın sadece kullanıcı ve yatırımcılarla değil, yetkililerle de bir örgütlenmeye ev sahipliği yapabileceğini göstermektedir.

2016 yılında ekonomi öncüsü Uber’in paylaşılması, e-posta adresleri, telefon numaraları ve plaka numaraları dahil olmak üzere, yaklaşık 50 milyon ABD’li sürücü ve sürücü bilgi kaydının toplamından ödün verdi. Şirketin artık veri güvenliğini üçüncü taraf denetimine tabi tutması gerekiyor ve gelecekteki olaylara karşı sivil cezalar da söz konusu olabilir.

Tehlikeli hassas bilgiler, doğrudan ve dolaylı mali zararlar, zorla düzenlemeler, kötü tanıtım ve itibar erozyonu, bir veri ihlali sonucunda ortaya çıkan kilit faktörlerdir.

Veri güvenliğini Blockchain’e teslim etmek

Veri ihlalleri karmaşık olsa da ve bir gecede çözülemese de, bir ihlal olasılığına karşı kendisini “ödünç veren” önemli işlem süreçlerini tanımlamak önemlidir. Böyle bir girişim, şirket içi bir ortamda veya ilgili üçüncü taraf paydaşlarla bilgi paylaşımındadır.

Blockchain’in şeffaf ve ayrılmaz olması nedeniyle, teknolojinin organizasyonları insan hataları gibi faktörlerden korumak için teknolojik destek sağlayabildiğini görüyoruz.

Loyakk platformu, pazara bu anlamda çözüm sağlayan bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Bu, veri ihlallerine karşı mücadelede uygun bir çözüm olsa da, doğru soruna doğru çözümü sağlamak için eşit derecede önem arz ediyor. Burada kanıtlanmış, tecrübeli ve birinci kalite bir servis sağlayıcısı olarak, Loyakk’in kendi başına geldiği yer var.

Önemli sorunlar, önemli çözümler gerektirir

Her endüstri kendi canavarlarına sahiptir ve bir pazar segmenti vardır. Bilgi paylaşımını güvence altına almak için küçük ve orta ölçekli işletmelerin karşılaştıkları sorunlar, kurumsal düzeydeki kuruluşların tartışması gereken konulardan çok farklıdır.

Blockchain pek çok açıdan, büyük bir dengeleyici olabilir ancak teknoloji sadece bir araç olduğu için, iş zekasının veya organizasyonel uzmanlığın yerini tutamaz.

Bu nedenle perakende pazarı için Blockchain çözümleri, küçük işletme piyasası için gerekli çözümlere dönüştürülmez ve büyük ölçekli kuruluşlar, büyüklükleri ve ölçekleri için uygun unsurlarla bir çözüm bulunmadığında, büyük ölçekli işletmelerin başarıya ulaşmasını sağlayamazlar.

Benzer şekilde, uluslararası piyasalardaki en büyük uluslararası işletmelerin piyasadaki tecrübesine dayanarak, birinci kalite organizasyonlar kendi başlarına bir sınıfta yer almaktadır.

Bu nedenle, birinci kalite bir istemci basitçe bir çözüm sunmayı başaramaz, çünkü umut verici ya da uygulanabilir bir çözüm sunar. İhtiyaç duyulan şey, manzaranın nüanslarını yakından anlayan ve kendi özelliklerinde ustalaşmış bir organizasyondur.

Loyakk: Mevcut şirket, yeni teknoloji çözümleri

Blockchain endüstrisinin yenilikçiliği, köklü şirketlere çoğu başlangıç aşamasında olan Blockchain çözümlerinde olduğu gibi katkıda bulunmaz. Genellikle, bir takımın uzmanlığı, potansiyel yatırımcıların devam etmesi gerektiğinden, sahip oldukları yetenek kadardır.

Öyle ki bir şirket mevcut bir müşteri tabanına sahip olduğunda, bu eşi benzeri olmayan fakat hoş karşılanan bir durumdur. Bu anlamda Loyakk hayal kırıklığına uğratmaz.

Birkaç Blockchain çözümü, SAP, Novartis, Abbott Labs, Infosys ve Mphasis gibi bir müşteri listesine sahip olarak övünç kaynağı olabilir. Loyakk, kurumsal ilişki çözümleri şirketi olarak, çeşitli sektörlerdeki üst düzey kuruluşlar için kurumsal çözümleri kavrama ve tasarlama konusunda geniş kapsamlı bir deneyime sahiptir.

Blockchain kullanımı, bu yeni teknolojinin dünyaya sunduğu belirli nitelikler sayesinde veri ihlallerine yol açan önemli riskleri ele alabilmeleri anlamına geliyor. Bu teknoloji, hedef pazarların ihtiyaçlarını karşılamak için derin girişimci bilgisi olan kaynaklardan yararlanır.

the San Jose Sharks Başkanı ve SAP eski dijital birim başkanı olan Jonathan Becher’in Loyakk hakkındaki görüşleri ise şu şekilde:

Salim ve Loyakk ekibi, açık düşünceye ve derin kurumsal DNA’ya dayanan cesur bir hedefe sahipler.

Loyakk ekibi, milyonlarca dolarlık bir işletmeyi yürütmektedir. Bu da şirketin, dünyanın en büyük şirketlerine en yeni çözümleri sunmak için donatıldığı anlamına gelir. Ayrıca, şirket sahip olduğu Hyperledger Fabric ve Quorum tabanlı uygulamalar ile hisse senedi opsiyon ticareti, yüksek frekanslı ticaret platformları oluşturma ve çoklu Blockchain uygulamalarının dosyalanması konularında deneyime sahiptir.

Şirketin sahip olduğu donanım ve deneyimler, onları kurumsal ve Blockchain ortaklığı için mükemmel bir konuma getiriyor.

Loyakk Kurumsal İlişki Platformu… Blockchain‘de

Loyakk’ın Vega Kurumsal İlişki Platformu, inanılmaz derecede işlevsel olarak zengindir ve “Utility Token +++” olarak konumlandırılmıştır. Kurumsal müşterilere, Blockchain odaklı bir döneme uygun mevcut iş süreçlerini uyarlama konusunda sorunsuz bir başlangıç sunar.

Loyakk - LYK Utility Token
Loyakk – LYK Utility Token

Platform, “veri, değer ve kurallar” ın hareket ettirilmesi de dahil olmak üzere, büyük şirketlerin gerektirdiği temel operasyonel fonksiyonlarda uzmanlaşmaktadır. (ki bu da verileri korumak için mükemmel bir çözümdür). Loyakk, güçlü bir kesitsel bilgi ve iş akışı yönetim sistemi oluşturmak için Blockchain teknolojisini kullanır. Şirket içi ve işletmeler arası sözleşme güvenliği , başlıca hedeftir.

Akıllı sözleşmeler, taraflar arasında bir uzlaştırma mekanizmasının gerçekleşmesine izin veren yetki ayarlarına olanak tanıyarak, ek bir işlevsellik katmaktadır. Ayrıca, önceden oluşturulmuş şablonlar sayesinde, endüstriye özgü kurumsal müşteriler, ortak işlemler için platformdan yararlanmak suretiyle zamandan tasarruf edebilecektir. Aynı zamanda, platformun kullanıcı dostu olmasından dolayı, özel şablonlar eklemek de oldukça kolay olacaktır.

Loyakk çözüm mimarisinin genel görüşü şu şekilde:

Loyakk Token esasen bir bilgi taşıyıcısı görevi görmektedir. Ve iş ağındaki iki kuruluş arasında bir “mikro hizmet” yürütmek için gereklidir.

Vega platformu, kurum içi tüzel kişilikler, karmaşık şirket ve bölümsel hiyerarşileri hesaba katan bir bilinmezci coğrafi organizasyon düzeyinde bilgi alışverişini sağlayacaktır. Böylece, birden çok rol ve departman arasında paylaşım hem güvenli hem de zahmetsiz hale getirilecektir.

Ayrıca müşteriler, ortaklar, distribütörler, satıcılar ve tedarikçiler gibi harici üçüncü taraflarla sorunsuz ve güvenli bir bilgi paylaşımı da mümkün olacaktır.Temeldeki Blockchain teknolojisinin değişmezliği sayesinde, Vega platformunu kullanan herhangi bir taraf, herhangi bir paylaşılan şirket verisinin veya IP’nin güvende olduğundan emin olacaktır.

Loyakk stakeholders
Loyakk stakeholders

Şirketin büyük şirketlere sunduğu geniş tecrübe sayesinde, Vega platformunun, milyar dolarlık işletmelerin karşı karşıya kaldığı benzersiz çözümlere uyum sağlamak için özel olarak hazırlanmış olması şaşırtıcı değildir. İlgili tüm hissedarlar için – bölümler arası hissedarlar, ortaklar, satıcılar ve müşteriler de dahil olmak üzere – son derece işlevsel ve yararlıdır. Aynı zamanda güvenliğin tam olarak sağlanmasını ve denetimin kolaylaştırılmasını sağlar.

Platform, alışılagelmiş Ethereum teknolojisine dayanırken, aynı zamanda hücre (niche) kullanıcı tabanının ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet etmek için patent bekleyen uzantıları da içermektedir.

Platformun yerli tokeni olan LYK, şirket sınırları içinde ve genelinde hareket ederken verileri saklamak ve korumak için kullanılacaktır.

Bu sonraki yayınlayacağımız makalelerde ise, Loyakk ekosistemine daha ayrıntılı bir bakış sağlayacağız.

Loyakk, büyük oyuncuları kurumsal Blockchain girişimlerine çekiyor. Girişim endüstrisinin desteğiyle, sadece mavi çip sektörü verilerini korumak ve iş süreçlerini Blockchain yaklaşımına devretmek için gereken teşvik ve kapasiteyi sağlayabilecek ölçeklendirilmiş bir çözüm üretiyor.

McAffee ve Intel’in eski CIO’su Patricia Hatter’ın Loyakk hakkında görüşleri şu şekilde:

Loyakk’ın teknik ekibi ve SAP, VMware, Oracle-Siebel ve IBM’in zengin iş altyapısının güçlü birleşimini, benzersiz bir yapı olarak görüyorum. Ve benim dahil olmamın nedenlerinden birini oluşturuyor. Loyakk, kurumsal uygulama alanını değiştirme potansiyeline sahip.

Loyakk ICO

Önde gelen yatırımcılar, Loyakk’ın büyük ölçekli kurumsal Blockchain uygulamalarında önemli bir oyuncu olma potansiyeline sahip olma konusunda umut veriyorlar. Şirket, token satışına başlamadan aylar önce Blockchain olmayan yatırımcıların desteğinin iyi bir göstergesi olan VC finansmanı aldı.

Geniş çaplı destek gören şirket hali hazırdaki ICO ön satışından oldukça memnun. Loyakk’ın günümüz Blockchain döneminde şirketlere yönelik çözümler ile eşdeğer görüleceği bir günü hayal etmek çok da uzak gözükmüyor.

WorkForce Software Başkanı James Huang, V ise şöyle söylüyor:

SAP ve WorkDay arka planım göz önüne alındığında, Loyakk’daki ekibin yaptıkları konusunda çok heyecanlıyım. Yeni nesil Kurumsal Uygulamalar için vizyonları çok dönüştürücüdür ve Blockchain tarafından desteklenen yeni dünya için SAP gibi milyarlarca dolarlık bir dev olma potansiyeline sahiptir.

Loyakk token satışı 15 Haziran 2018 tarihinde başlıyor. Satış, 177 milyon token ile sınırlandırılmış durumda. Proje hakkında daha fazla bilgi edinmek için white paper’ı okuyabilir ve Telegram grubuna katılabilirsiniz. Ayrıca token satışı için beyaz listeye girebilirsiniz.

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin