Altın ve Bitcoin bir arada var olabilir mi? Goldman Sachs’a göre evet!
Altın ve Bitcoin bir arada var olabilir mi? Goldman Sachs’a göre evet!

Koronavirüste ikinci dalga: “Altın rekor kıracak” iddiası! Bitcoin nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altın fiyatı bu hafta son 8 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bir Goldman Sachs projeksiyonu, değerli metalin önümüzdeki on iki ay içinde yükselmeye devam edeceğini ve ons başına 2.000 dolara yükseleceğini öngördü. Ünlü ekonomist Peter Schiff de altının bu yıl sona ermeden rekor kıracağını düşünüyor. Peki Bitcoin fiyatı bundan nasıl etkilenecek?

Dev çokuluslu yatırım bankası Goldman Sachs, son zamanlarda Bitcoin’in finansal piyasalardaki rolü konusunda biraz kötümser görünse de altın ile ilgili tam tersini düşünüyor. CNBC, Goldman Sachs’ın altın ile ilgili en son raporunda, doların devalüe olmasıyla altın fiyatı için yeni rekorun görülebileceğini iddia etti.

İkinci koronavirüs dalgası ve makro faktörler altın fiyatı için rekorun kapılarını açabilir

Goldman’ın önceki tahmini, kıymetli metalin COVID-19 salgını sırasında ve sonrasında bile artmaya devam edeceğini ve nihayetinde on iki ayda 1.800 dolara ulaşacağını öngörüyordu. Bununla birlikte, şimdi analistler, fiyatının üç ayda 1.800 dolara, altı ayda 1.900 dolara ve bir yıl sonra 2.000 dolara çıkabileceğini belirterek bir adım daha ileri gitti.

Altın gerçekten 2.000 dolara ulaşırsa 2012’deki 1.920 dolarlık rekoru kırarak tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş olacak.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği, altın, altın fiyatıları, altın in, altın satın al, gram altın, anlık altın, altın yorum, çeyrek altın, koronavirüs, koronavirüs belirtileri, koronavirüs son durum, koronavirüs haritası, türkiye koronavirüs, son dakika koronavirüs
Haftalık altın grafiği

Salgın şüphesiz altını ve dağılımını da etkiledi. Raporda, Hindistan’ın değerli metal ithalatının %99 oranında düştüğü belirtildi. Rusya merkez bankası yıllarca süren büyük birikimden sonra daha fazla altın satın almayı bıraktı.

Tanınmış ekonomist ve uzun zamandır altın destekçisi Peter Schiff kısa süre önce değerli metalin fiyat performansı hakkında yorumlar yaptı.

Peter Schiff “Trump seçimi kaybederse altın fiyatı seçim gecesi rekor kırar.”

Altının 8 yıllık zirvesi ve oldukça etkileyici yıllık kazançlarının yanı sıra Schiff, 2020 ABD Başkanlık seçimlerinin altın piyasasını önemli ölçüde etkileyeceğine inanıyor. Ünlü ekonomist Trump kaybederse altının “seçim gecesinde” 2.000 dolarlık bariyeri kırmasını öngörüyor.

Anketler şimdiye kadar Biden’in açık bir favori olduğunu gösteriyor. Biden seçilirse Aralık 2019’da Trump’ın kurumsal kârları artıran imza vergisi indirim mevzuatını tersine çevireceğine söz vermesi sebebiyle borsayı aşağı çekebilir. Forbes’a göre Wall Street yöneticileri bu potansiyel senaryoya hazırlanıyor.

Öte yandan, altın tipik olarak hisse senedi piyasası ile pozitif bir korelasyona sahip olmayan güvenli bir liman yatırım aracı olarak görülüyor. Bu nedenle Biden başarılı olursa ve geleneksel pazarlar geri çekilirse değerli metal gerçekten büyük bir yükseliş görebilir.

Bitcoin nasıl etkilenecek?

Enflasyon başta olmak üzere finansal ve küresel risklerden korunmanın en tipik yolu olan altınla Bitcoin arasında pek çok benzerlik bulunuyor. BTC ile ilgili sık sık dile getirilen “dijital altın” anlatısı eleştirilere maruz kalsa da gerçekliğini her geçen gün kanıtlamayı sürdürüyor. Son dönemde hisse senetleriyle korelasyon gösteren dijital varlık kriz anlarında yatırımcıların ilgisini daha fazla çekiyor.

Bu benzerlik Bitcoin’in de altın ile birlikte yükselişe geçebileceğinin sinyallerini veriyor. Bu arada BTC’yi altının önüne geçiren bazı avantajlar da söz konusu. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin