featured

Japon Bitcoin Exchange Borsası BitFlyer ABD Yolcusu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerikan yasalarının Bitcoin ve kripto para düzenlemeleri sonrası iki büyük borsa bildiri yayınlamıştı. Önce dünyanın en büyük exchange (alım-satım) borsalarından biri olan Poloniex, Washington’dan çekileceğini, sonrasında ise Bitfinex Amerikadan çekileceğini duyurmuştu. Şimdi ise Japonyanın en büyük Bitcoin exchange borsası BitFlyer, Amerikaya açıldığını duyurdu.

Borsa, ABD ofisini San Francisco’da açtığını ve 34 eyalette faaliyetleri için onay aldığını bildirdi.

BitFlyer Ceo’su Yuzo Kano;

“BitFlyer Inc’nin genel merkezi Japonya’da olmakla birlikte, vizyonum her zaman küresel bir şirket yaratmaktı ve ABD’nin küresel genişlemeye doğru atılan ilk adım olacağından dolayı heyecanlıyım. Bitcoin küresel bir para birimi, artık değişim de küresel olacak .”

Amerikada her eyaletin kendi yasaları bulunmakta ve kripto para sektörü hakkında başta Washington olmak üzere bazı eyaletlerde dijital para ticaretine, borsalarına ve işlemlerine dair ciddi denetimler uygulanmaktadır. Bu nedenle, poloniex ve Bitfinex gibi dev borsalar, bu yasalara uymak istemedikleri için faaliyetlerini durdurabilirken, BitFlyer gibi dev bir borsa tam aksi yönde faaliyete geçme adına işlemlerini tamamlamış durumda.

Yakın gelecekte birçok dijital para alım satımını bünyesine eklemeyi hedefleyen borsa, şimdilik yalnızca Bitcoin’i destekliyor olacak.

Sinan Dündoğan

Kripto Para Haber / Kurucu
Kripto Para Araştırmacısı



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin