Vitalik Buterin, Ethereum’un PoS sistemine geçmesinin nedenini açıklıyor
Vitalik Buterin, Ethereum’un PoS sistemine geçmesinin nedenini açıklıyor

Vitalik Buterin: “Ethereum’un yapabildiği işlem sayısı düşük.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Vitalik Buterin: “Ethereum’un yapabildiği işlem sayısı düşük.” Güney Kore’nin Seul kentinde düzenlenen Deconomy konferansında Çarşamba günü, Ethereum’un yaratıcısı Vitalik Buterin, dünyanın ikinci en büyük Blokchain projesine ilişkin 12 aylık vizyonunu paylaşması bekleniyordu, fakat beklenenin aksine Blockchain ve potansiyeli hakkında daha genel bir konuşmayı tercih etti.

Vitalik Buterin, Ethereum platformunun değişmesi gerektiğine inanıyor

Bununla birlikte diğer Ethereum araştırma bilimcileri ile birlikte yürütülen tartışmalar da Vitalik Buterin’in geliştiricilerden gelen artan ilgiyi karşılayabilmek için platformun değişmesinin gerekliliğine olan inancını ortaya koydu.

Vitalik Buterin: “Ethereum tabanlı platformlarla hayal kurmayın.”

En dikkat çeken şey, Vitalik Buterin’in Ethereum hakkındaki açık sözleri ve Ethereum’un şu anda yapabildiği işlem sayısının düşük olduğunu belirtmesiydi. Bu sorun geçen sene platformun fazlaca popüler olan ilk uygulamaları sonrasında daha da belirginleşti.

Vitalik Buterin: “Yükselemeyen bir Ethereum’un üzerine Uber veya Lyft uygulamaları kurmak istiyorsanız, battınız.”

Ethereum ağı, ağ kapasitesinin limitine rağmen fazlaca büyüyor. Bu nedenle Vitalik Buterin katılımcılara bugün “merkezsizleştirilmiş Uber” ya da benzeri uygulamaları üretmeye çalışan herkesin hayal kırıklığına uğrayacağını söyledi. Uber uygulaması saniyede 12 sürüş talebi görürken, Ethereum tahminlerine göre saniyede sadece 15 işlem gerçekleştiriyor. Vitalik Buterin açıklamasına şunları ekledi:

Yükselemeyen bir Ethereum’un üzerine Uber veya Lyft uygulamaları kurmak istiyorsanız, battınız. Durun.

Vitalik Buterin: “Ethereum’un yapabildiği işlem sayısı düşük.”
Vitalik Buterin: “Ethereum’un yapabildiği işlem sayısı düşük.”

Vitalik Buterin’in, sharding sistemini muhtemel ölçeklendirme sorunlarına çözüm olarak görüyor

Bununla birlikte, Vitalik Buterin’in konuşmasında mümkün olan bazı çözümlerden bahsetti. Aynı zamanda Ethereum’un Blockchain’ini bölecek ve verileri birbirinden ayrı iki bölümde kayıt altına almayı sağlayan “sharding” sistemide muhtemel ölçeklendirme çözümleri arasındaydı.

Vitalik Buterin, çözüm için olası bir zaman çizelgesi açıklamadı

Yine de, çözüm için olası bir zaman çizelgesini açıklamayan Vitalik Buterin engelleri Blockchain’in bugünkü karmaşıklıklardan dolayı daha sosyal ve kültürel olarak gördüğünü belirtti ve sözlerine şunları ekledi:

Herhangi bir matematik konusuyla ilgili herhangi bir Wikipedia makalesini okumayı deniyorsunuz, karşılaşacağınız şey, anlaşılmaz karmaşık formüllerdir.

Ölçekleme zorluklarına en iyi çözüm olarak daha geniş kitlelerin katılımı gerekli

Ethereum araştırma bilimcisi Karl Floresch, ölçekleme zorluklarına en iyi çözüm olarak daha geniş kitlelerin katılımı için çağrıda bulundu.

Bu alanın daha elverişli bir şekilde büyümesinin önündeki engellerden biri, insanların bu protokolleri kendilerinin değerlendirmesine ve onaylamasına olanak verecek bilgilerin çarpıtılması.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin