kripto para gelişmeleri
İşte geçtiğimiz haftanın önemli kripto para gelişmeleri!

İşte geçtiğimiz haftanın önemli kripto para gelişmeleri!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasında bir başka yoğun haftayı daha geride bıraktık. Peki, bu hafta neler oldu? Aslında gündemi meşgul eden oldukça çok fazla konu vardı. Bu yüzden daha fazla laf kalabalığına girmeden bu haftaki önemli kripto para gelişmeleri ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Yılın ilk çeyreği bu hafta ile bitmiş oldu

Bu hafta yeni bir ayın başlangıcı olmakla beraber kripto para piyasaları için de yılın ilk çeyreğinin sonunu temsil ediyordu. Aslına bakarsanız ilk çeyrek, kripto para piyasası için o kadar da iyi geçmedi. Kripto pazarındaki düşüşler, sektör ile ilgili coşkunun azalmış olması gibi bir takım olumsuz gelişmeler izledik. Yılın ikinci çeyreğine dair ise umutlar henüz tükenmiş değil, piyasa ile ilgili olumlu gelişmelerin yaşanma ihtimalinin olduğu önümüzdeki aylar, kripto para piyasası için oldukça önemli zaman dilimleri olacak.

Ripple, uluslararası banka ağı ile ortaklığını tesadüfen açıkladı

Ripple kanadından resmi bir açıklama gelmemesine rağmen, Ripple’in sözcüsü Bangkok Fintech Fuarı’nda dinleyicilere ortaklı konusunda bazı bilgiler verdi. Sözcü, Ripple (XRP)’nin şu anda 40 ila 50 uluslararası merkez bankası ile kusursuz bir sınır ötesi ödeme sistemi geliştirme planları üzerine çalıştıklarını söyledi. Bu ortaklıkların hiçbiri resmi olmasa da, Ripple’ın yolculuğunda bu önemli bir dönüş olabilir. Şimdilik, piyasa sadece bu 40 ila 50 kuruluşun ne veya kimler olduğu konusunu merakla bekliyor.

Google kripto para madencilik uzantılarını yasakladı

Google, bu hafta manşetlerin çoğunu da kaplayarak, başka bir anti kripto para kartını oynadı. Google, kripto para madencilik uygulamalarının ünlü web tarayıcısı olan Chrome’da uzantılar olarak görünmesine artık izin vermeyeceklerini duyurdu. Bu, şok edici bir olay değil fakat kripto para topluluğu çalışmalarına sekte vuracak niteliğe sahip bir gelişme olarak karşımıza çıktı.

Bitcoin iyileşme sinyalleri gösterdi.

Kripto para piyasasından bahsederken, Bitcoin hakkında da birkaç kelime etmeden geçmek yanlış olur. Bitcoin, bu hafta yukarı doğru olumlu hareketler gösterse de haftanın bitmesine doğru bu yukarı yönlü düzeltmenin durduğuna şahit olduk.

John McAfee twitleri için çok fazla ücret alıyor

Bu hafta, John McAfee isminin öncülüğünü yaptığı ever-famous teknolojinin, şirketleri ICO’ları hakkında twit atmaları için önemli miktarda para ödemeye başladığı ortaya çıktı. Bazı durumlarda, McAfee’nin ekibinin yalnızca bir twit için 100.000 doları ücret aldığı belirtildi. McAfee’nin yaklaşık 800.000 takipçisi olduğu için, ücret, twit’i potansiyel olarak görebilecek kişi başına 0.125 dolardan hesaplanmış olduğu görülüyor.  Oysaki şaşırtıcı olan, takipçilerinin tweet’i gerçekten göremeyeceği veya bu konuya dikkat edeceği konusunda hiçbir garanti verilmemesidir.

Verge, hızlı bir yükseliş yaşadı, düştü ve yeniden…

Haftanın başlangıcı, Verge’nin kötü giden kripto pazarının kıyamet ve kasırgasından uzakta inanılmaz bir hızla tırmanmasını gördü. Verge tam anlamıyla durdurulamadı. Ancak, Çarşamba akşamı Verge ağında yüzde 51 oranında bir saldırı gerçekleştirildi. Bu sayede birçok bilgi işlem gücü ve varlıklarının büyük bir yüzdesi tükendi.

Bildiğimiz gibi, 16 Nisan, Verge’nin başarılı bir kitle fonlaması kampanyasının ışığında büyük bir duyuru tarihi olarak bildirildi. Bu durumun, geçtiğimiz son birkaç günde kripto paranın büyük bir talep görmesine neden olduğunu söyleyebiliriz. Saldırı, sonrası oluşan yüzde 51’lik bir geri çekilmenin şu anda Verge’in planlanan duyurusu için büyük bir engel gibi görünebilirdi. Bu saldırı, hem para hem de değer kaybına neden oldu.

Fakat yazımızın yayına hazırlandığı şu saatlerde, Verge’in çabuk toparlandığını görüyoruz. Öyle ki kayıplarını geri kazanıyor gibi gözüküyor. Son 24 saatlik fiyat hareketlerine bakıldığında % 20’lik bir artış söz konusu. Kripto paranın yeni haftada nasıl devam edeceği ise merakla bekleniyor.

TRON harika görünüyor

Piyasadaki kripto paralar arasında TRON bu hafta oldukça güzel bir performans sergiledi. Kripto para Bitcoin fiyat dalgalanmasından pozitif ayrışmış gibi gözüküyor. Belki de şu anda şanslı bir durumda olabilirler. Fakat her şekilde de, dalgalı pazarda, TRON’ların kendini tutma kabiliyeti test edildi. TRON, piyasa genelinde düşüş yaşandığı halde, çok iyi bir şekilde ayağa kalktı. Bu hafta diğer önemli performans ödülleri ise Ontology, Verge ve Dragonchain’e gidiyor.

Monex Coincheck’i kurtarıyor

Son dönemlerde yaşadığı olaylara oldukça darbe alan kripto para borsası Coincheck sonunda Monex tarafından satın alındı. Bütün hafta boyunca bu hikayeyi takip ettik. Neredeyse durma noktasına gelen görüşmeler, nihayetinde sonuçlandı. İlk maliyetler, 25 milyar Yen’e mal oldu. Ancak bugün, Monex’in borsada sadece 3,6 milyar Yen harcadığını, neredeyse hiç değişmediğini, ancak ilk rakamlarda önemli bir tasarruf kaydettiğini ortaya koyuyor.

Monex kanadından ise şu şekilde bir açıklama geldi:

Coincheck’in Blockchain teknolojisi ve kripto para hakkındaki bilgisini finansal sektör hakkındaki bilgimizle bütünleştirerek“ Monex’in yeni başlangıcını ”hızlandıracağız. Kripto para birimi endüstrisinin sağlam şekilde gelişmesine katkıda bulunacağız.

Yeni projeleri hakkında oldukça heyecanlı olan Monex’in Coincheck’i nasıl geliştireceği ise piyasa tarafından yakından takip edilecektir.

Sahte Centra ICO olayı

Centra, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından dolandırıcılık iddiaları ile suçlandı. ICO’nun lansmanı aldatıcı ve yanıltıcı olarak kabul edildi. Şirket yasal işlemlerle karşı karşıya kaldı. İki süper yıldız – Floyd Mayweather ve DJ Kahled, ICO’nun elçileri arasında bulunuyordu. Bu iki ünlü isim cezai takibatlara maruz kalmadılar fakat SEC’den sert uyarılar aldılar.

Hindistan Merkez Bankası, kripto para kullanıcılarını şiddetle uyardı

Bu haftaki kripto para gelişmeleri arasında RBI, müşterilerini belirleyeceği bir tarihten sonra kripto para yatırımı yapmaya ve kripto para ile etkileşime geçmeye devam ederlerse hizmetlerine son verme tehdidinde bulundu. Bu gerçekten çok fazla insanı haklı olarak üzüyor. Kripto para birimi açısından oldukça ilerici bir millet olarak görülen Hindistan için gerilemeci bir hareket olarak görülüyor. Bazı yetkililer, kripto para üzerindeki gençleri belirli şehirlerde istihdamı ve zenginlikleri iyileştirmek konusunda eğitmek için yeni bir girişim başlattı. Sonra RBI’ dan böyle bir açıklama geldi.

Bu kripto para gelişmeleri önümüzdeki hafta da devam edecek…

Piyasada bu hafta yine heyecan verici kripto para gelişmeleri yaşandı. Piyasada, bu bahsettiğimiz haberler dışında daha az öneme sahip olsa da birçok gelişme daha yaşandı. Gelecek hafta ise bu bahsettiğimiz olayların bazılarında yeni gelişmelere şahit olabiliriz. Örneğin, Verge hakkındaki gelişmeler devam edecek gibi gözüküyor. Yada belki de Google’dan yeni yasaklama haberleri duyabiliriz.  Bunun yanında RBI olayının yeni boyut kazanması görülebilir. Öyle ki bir sürü insan bu konuda oldukça endişeli. Ancak RBI’den konu ile ilgili çok az açıklama geldi.

Kısacası önümüzdeki hafta bu kripto para gelişmeleri konusunda daha çok bilgi sahibi olacağımız bir hafta olacak gibi gözüküyor.

cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin