Sigorta sektörüne yeni bir yaklaşım getirilecek
Sigorta sektörüne yeni bir yaklaşım getirilecek

Sigorta sektörüne ANZ ve IBM’in Blockchain çözümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu (ANZ), sigorta sektöründeki verimliliği artırmayı hedefleyen bir Blockchain çözümünü açıkladı. Sigorta sektörüne ANZ ve IBM’in Blockchain çözümü ile farklı bir yaklaşım getirilmesi amaçlanmakta.

Sigorta sektörüne yeni bir yaklaşım getirilecek

Teknoloji devi IBM ve finansal hizmet şirketi Suncorp Yeni Zelanda ve ANZ, bir basın açıklamasında broker ve sigorta şirketleri arasındaki veri transferini ve prim ödemelerini kolaylaştırmayı amaçlayan bir Blockchain tabanlı bir platform oluşturduklarını açıkladı. ANZ’nin Yeni Zelanda operasyonunun kurumsal müdürü Paul Goodwin konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bu teknoloji, ilgili bilgileri yakalamak için mevcut endüstri çözümleri ile çalışacak. Ödemelerin öngörülmesi ve mutabakata ihtiyaç duymadan yapılmasını sağlanacak.

“Her zaman operasyonel verimlilikler üretmenin yollarını arıyoruz.”

Planlanan çözüm, Blockchain’in sigorta şirketi için bir komisyoncu tarafından hazırlanan ödenecek primlerin listesi olan “bordereau” ifadelerinin uzlaştırılmasında ki verimsizlikleri çözme potansiyelini ortaya koyan bir kavram kanıtından (PoC) kaynaklanıyor. PoC, Linux Vakfı destekli Hyperledger konsorsiyumu tarafından geliştirilen Blockchain tabanlı bir platform olan Fabric ile kuruldu. Suncorp Yeni Zelanda’nın finans müdürü olan Tim Buckett konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Her zaman operasyonel verimlilikler üretmenin yollarını arıyoruz ve konsept kanıtı, bir teknoloji çözümünün sigorta primi ödemeleri için mutabakat sürecini hızlandırabildiğini ve aynı zamanda müşteri deneyimini iyileştirip iyileştirmediğini test etmenin heyecan verici bir yoluydu.

ANZ pek çok Blockchain projesinde yer alıyor

ANZ’ın konuya yönelik notlarında “Bu Blockchain çözümü ile birden fazla sigorta şirketi ve birden fazla brokeri olan gelecekteki bir ekosistemin uygulanabilir bir sonucudur” diyerek, söz konusu platformun gelecekte sigortalı taraflar için öneriyi geliştireceğini öngördüğü belirtiliyor.

ANZ, 2017 yılının Haziran’ında ticari gayrimenkul kiralama için banka garanti sürecinin sayısallaştırılmasını amaçlayan bir deneme çalışmasının tamamlanması da dahil olmak üzere, pek çok Blockcahin projelerine dahil oldu. Test uygulamasına IBM, Westpac ve alışveriş merkezi işletmecisi Scentre Group’ta katıldı.

Bankacılık grubu ayrıca, 2016 yılında Wells Fargo ve Swift ile birlikte bir Blockcahin prototipinin tamamlanmasında yer aldı. Bu bankalar, Swift’in dağıtılmış bir defterle yaptığı ödemelerin uzlaştırılmasına olanak sağlıyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin