SCB, ripple, blockchain, euro, sterlin, blockchain haberleri
SCB Ripple Blockchain

SCB bankası, Ripple havale platformuna Euro ve Sterlinide ekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayland’ın büyük dört bankacılık kurumlarından biri olan Siam Commercial Bank (SCB), Ripple altyapılı Blockchain havale platformuna Euro ve Sterlini ekliyor.

Tayland’ın en büyük bankalarından biri olan Siam Commercial Bank, San Francisco merkezli Blockchain devi Ripple ile kurduğu havale platformuna Euro ve Sterlini ekliyor. SCB strateji şefi Arak Sutivong, Euro ve Sterlin para birimlerini Blockchain platformuna ekleme nedeni olarak bu para birimlerinin ülkeye yoğun bir şekilde giriş yapmasından kaynaklandığını söyledi.

Banka yöneticisi, Avrupa’dan gelecek parakende müşterilerin havale işlemleri için Blockchain havale işlemi başlayacağını söyledi.

SCB bankası daha önce Japon bankalar ile Ripple altyapısını denemişti

Tayland bankası, 2017 yılının haziran ayında Japonya’daki SBI Remit ile Ripple Blockchain altyapısı için denemelere başlamıştı. Halen Tayland Bankası’nın gözetiminde test edilen ticari Blockchain uygulaması, yöneticilere göre zaten başarılı oldu. Hizmetler ticari olarak piyasaya sürüldüğünde, Japonya’dan Tayland’a yıllık olarak aktarılan 250 milyon dolarlık ödeme koridorunun seyrini değiştirecek.

Ripple, sistem Japonyada ki SBI Remit tarafından başlatıldığında, fonlar alıcının SCB tasarruf hesabına 2-5 saniye arasında ulaşacaktır dedi. Banka, 2018’in üçüncü çeyreğinden önce Ripple blockchain havale  platformuna euro ve sterlin desteği eklemeyi umuyor.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin