Samsung’dan dev Ripple (XRP) duyurusu
Samsung’dan dev Ripple (XRP) duyurusu

Samsung Blockchain tabanlı finans platformunu başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Samsung Blockchain tabanlı finans platformunu başlatıyor. Samsung’un bilgi teknolojileri hizmetleri sunan bir yan kuruluşu olan Samsung SDS, yapay zeka ve Blockchain teknolojisi ile desteklenecek yeni bir dijital finans platformu başlatıyor.

Samsung Blockchain tabanlı Nexfinance platformunu başlatıyor

Nexfinance adı verilen platform dijital kimlik yönetimi, finans konsiyerji ve otomatik sigorta ödemeleri gibi hizmetler sunacak. Son iki hizmet yapay zekayı kullanacak olsa da, dijital kimlik yönetimi hizmeti bilgilerin güvenli bir şekilde iletilmesini sağlamak için Blockchain’i kullanacak. Finans platformu açık kaynaklı olacak, bu sayede müşteriler üçüncü taraf çözümleri uygulayabilecek. Seul’deki bir basın toplantısında bir Samsung yetkilisi, konuya yönelik şunları söyledi:

Nexfinance, yeni BT teknolojilerinin ve çeşitli harici çözümlerin kolay bir şekilde uygulanmasına olanak tanıyan bir platform ve finansal kurumların hızla değişen finansal BT ortamına aktif ve esnek bir şekilde uyum sağlamasına izin verir. Sahte zincirleme teknolojisine dayanan sahteciliği önleme ve ortak kimlik doğrulaması için bu teknolojiyi uygulayarak en üst düzeyde güvenlik sağlıyoruz.

Samsung, Blockchain ve kripto paralarla oldukça yakından ilgileniyor

Samsung SDS hizmetlerinde Blockchain teknolojisini ilk defa kullanmıyor. Şirket, geçtiğimiz yıl dijital kimlik doğrulaması da sağlayan işletmeler arası bir başka Blockchain platformu başlattı. Ancak rekabet o dönemden beri arttı. Teknoloji devi Microsoft, bu yılın Şubat ayında dijital kimliğin güvence altına alınması için Blokchain teknolojisinden yararlanma planını açıkladı.

Ortakları arasında Microsoft, IBM ve Accenture’un da yer aldığı Birleşmiş Milletler’in ID2020 girişimi, kimlik yönetimiyle ilgili gizlilik ve güvenlik sorunlarını çözmek için Blockchain teknolojisi üzerinde çalışıyor. Rekabetin artmasıyla birlikte, Samsung SDS’nin yeni hizmetlerinin bir parçası olarak ne ortaya koyacağını görmek ilginç olacak. Samsung, Blockchain ve kripto paralarla oldukça yakından ilgileniyor. Bu yılın başlarında Samsung’un, kripto para madenciliği için ekipmanlar üretmeye başladığı ortaya çıktı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Thenextweb

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin