featured

Ripple Singapurda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

San Francisco merkezli blockchain kuruluşu Ripple, dünyanın önde gelen ticaret ve finans merkezlerinden biri olan Singapur’daki ofisini  açtı. Ripple, Singapurdaki ofis açılışından bir hafta önce de, dünyanın en büyük havale alıcısı olan Hindistan’daki ofisini açmıştı.




Venture destekli bir FinTech başlangıç ​​şirketi olan Ripple, kısa sürede anında ve ucuza para gönderilmesini sağlamak için küresel bankaları bir blok zincirine (blockchain) bağlama hedefine sıkıca bağlı. Bir merkez için Singapur’u seçmek, hem ticaret hem de gezginler için Asya’ya olan geçit olarak yaygın olarak görülen bir ülkeye girerken Ripple için dikkate değer bir hamle. Singapurda yılda 550 milyar dolarlık ticaret hacminin olduğunu ve bu rakamların önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde büyüyeceğini tahmin ediliyor.

Ripple Asia Pacific yönetim direktörü Dilip Rao şunları ekledi:

Para transferi, havale ve ödeme sistemlerini düzene koymak için Singapur ücreti önderlik ediyor … Yeni ofisimiz bu hırsa destek verebiliyor ve bankaları, ödeme sağlayıcıları ve şirketleri için Asya-Pasifik bölgesi çapındaki müşteri tabanımıza daha da yakınlaştırabilir anlık ödemeleri blockchain kullanarak ülkenin içine ve dışına gönderir.

Ripple, 2012 yılında uluslararası ödemeleri gerçekleştirebilmek adına bankalar ve finans kuruluşları için özel olarak tasarlanmış, kurumsal kullanıma hazır halka açık bir blockchain olan Ripple Consensus Ledger‘ı (RCL) geliştirdi. Ripple’in yerel simgesi olan XRP, RCL blockchain’ine güç sağlıyor ve şu an sadece bir piyasa değeri izliyor. Şu an 7 milyar doların altında.

Olumlu düzenlemelere ve teknoloji dostu toplulukla eşanlamlı olarak uzun süredir var olan bir teknoloji ileri gündemine sahip olan Singapur, zaten dünyanın önde gelen FinTech (teknoloji) hub’larından biri olarak görülüyor. Bu yılın başında, Singapur Parasal Otoritesi – ülkenin merkez bankası – Singapur’daki doların dijital simgelerini özel bir Ethereum blok zincirinde yayınladı. MAS’ın gayreti, merkezi bir bankanın dijital para birimi geliştirip yaymak için en erken bilinen çabalarından biridir.

Bu yılın mayıs ayında, ülkenin elektrik ve gaz sağlayıcı, merkezi olmayan teknolojinin enerji sektörünü “dönüştürme” potansiyelini gerekçe göstererek, ticari blockchain çözümleri geliştirmeye yönelik bir projeye başladı .

Rao, “Önemli bir ticaret ve fintech merkezi olarak, Singapur, küresel ayak izimizi genişletirken bölgede Ripple kaldıracı sunuyor” dedi.

cryptocoins



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin