PoC, telekom, blockchain, blockchain haberleri
Poc Telekom Blockchain

PoC ile telekom sektörüne Blockchain damgası vurulacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Colt Teknoloji Hizmetleri ve Pacific Century CyberWorks (PCCW) Global, Blockchain teknolojisini içeren bir Kavram Kanıtı (PoC) geliştirmek için Blockchain startup’u Clear ile güçlerini birleştirdi.

MondoVisione’a göre PoC, taşıyıcılar arasında yüzlerce saatte oluşan haberleşmelerin süresini birkaç dakikaya azaltmak için Blockchain kullanılabileceğini gösterdi. Sistem, halka açık bir Blockchain’e işlemleri kaydedip raporlayan iki taraflı bir Blockchain uygulanmasını içeriyor. Anlaşmazlıkları çözmek, mutabakat işlemlerini kaydetmek ve çağrı detay kayıtlarını değerlendirmek için akıllı sözleşmeler kullanıldı.

PoC, bu yılın başlarında düzenlenen Pasifik Telekomünikasyon Konseyi yıllık konferansında birincisi olmak üzere iki ayrı konferansta gösterildi. Test edilme aşamasında bu üç firma tarafından geliştirilen proje, on binlerce çağrı kaydının analiz edilmesine ve birkaç dakika içinde çözülmesine yardımcı oldu.

İşlemler mevcut endüstri uygulamalarına göre yapılsaydı, operasyonun tamamlanması haftalar hatta aylar alacaktı. Gerçekten de mevcut endüstri uygulamaları bu tür yerleşimlerin manüel işlemler kullanılarak yapılmasını içermektedir. Bu durum özellikle telefon taşeron şirketlerinde yüksek maliyetler nedeniyle oldukça şaşırtıcıdır.

Poc için hız ve güvenlik

Süreci çok daha hızlı hale getirmenin yanı sıra, bu tür işlemlerin gerçekleşmesi için Blockchain kullanılması süreci daha güvenli hale getirir. Bu, özellikle bu sektörde değiştirilen bilginin hassas doğasını düşündüğünüzde oldukça önemlidir.

Blockchain teknolojisinin değişmez niteliği, bu endüstride ki sahteciliğin ağır sonuçlar getirmesinden dolayı oldukça önemlidir. Herhangi bir işletmenin, tüm bir endüstrinin nasıl çalışması gerektiğine dair inovasyon gücüne sahip bir şey yaratması heyecan verici. Clear’in İcra Kurulu Başkanı Gal Hochberg’a göre PoC, Blockchain’in telekom sektörünün nasıl devrimden geçireceğinin başlangıcını gösteriyor.

Financemagnates

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin