Nokia Blockchain Teknolojisi
Blockchain Teknolojisi

Nokia Sağlık Veri Avantajlarını Geliştirmek İçin Pilot Olarak Blockchain’i Kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sağlık verilerinin yönetilmesine daha fazla güvenmek için Nokia Blockchain teknolojisi kullanan Finlandiya merkezli bir finansal hizmetler grubu olan OP Financial Group ile ortaklık kurdu . bir Nokia bloğuna göre; 100 kişiyi kapsayan pilot projenin amacı,  bireylerin kişisel sağlık verileri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmalarını sağlamak .

Mevcut teknolojiler, sağlık verilerine erişimi geliştirirken veri gizliliği konusundaki gizlilik endişeleri ve kaygıları nedeniyle verilerin genellikle tam potansiyelini kullanmamaktadır.

Nokia Blockchain Teknolojisi Avantajları

Blockchain teknolojisi, insanlara sağlık verilerini paylaştıkları kişileri kontrol etmesini sağlayabilir.

Blokchain defteri, Google, Facebook ve Dropbox gibi merkezi hizmetlerden farklı olarak blokları gösterebilen taraflar tarafından korunmaktadır.

Pilot proje kapsamında, bir kullanıcının paylaşmak istediği tüm veriler şifrelenir ve yalnızca hedeflenen katılımcılar tarafından erişilebilir. Verilerin sahibi, verilerini paylaşmak ve verilerin orijinalliğini kanıtlamak için Nokia Steel HR’yi kullanıyor.

Kullanıcılar, verilerini giyilebilir Nokia cihazlarından paylaşır ve bunun için ödüllendirilir.
Katılımcıların günlük aktiviteleri uygulama boyunca paylaşılmakta ve blokçu üzerinde özel bir kayıt oluşturulmaktadır. OP sistemi, kullanıcıları fitness hedeflerine göre hangi adımları attıklarına göre puanları otomatik olarak ödüllendirir.

Yeni imkanlar

Pilot proje akıllı sağlık sigortası gibi teşvik modelleri ve sağlıklı yaşam tarzlarını destekleyen programların desteklenmesi olanakları üzerine ışık tutacak.

Proje organizatörleri, yalnızca sağlık konularında güvenilir tavsiyeler vermenin ve kullanıcıların güvenini sağlayarak yararlı bilgiler sağlamanın mümkün olacağına inanıyorlar. Nokia’nın blok gövdeli platformu bu sorunları çözmek için tasarlandı.

Nokia Blockchain teknolojisi için, OP ile olan işbirliğinin hem bireylere hem de topluma fayda sağlayacak bir küresel dijital sağlık ekosistemi oluşturulmasına bir adım olduğunu düşünüyor.

Özellikle  bölgesel küçük klinikler, kişisel bilgi ihlallerin ve bilgisayar korsanları tarafından zarar görmesine karşı savunmasızdır. Daha önce de bu haberlerde sağlık sektöründe bu Nokia Blockchain teknolojisi gibi teknoloji kullanımları duyulmuştu. Bu tür adımlarla Blockchain teknolojisi daha rahat anlaşılmış, kabul edilmiş ve güvenilir olması sağlanmış olacaktır.

Sizce Blockchain teknolojisi başka hangi alanlarda kullanılabilir? Eğitim, adliye, tapu, maliye kurumları ve şirket bilgilerinin vb. bu teknoloji ile saklandığını düşleyebilir miyiz?

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin