Monero'dan kullanıcılarına dijital varlık olanağı
Monero'dan kullanıcılarına dijital varlık olanağı

Monero’dan önemli proje: Tari geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Monero (XMR)’nun geliştiricileri, yeni bir ikinci katman protokolü geliştirdiklerini duyurdu. Gizlilik merkezli Monero ağı, kullanıcıların dijital varlıklar oluşturmasına ve dijital varlıkların ticaretini yapmasına olanak sağlayacak. Bu sayede kullanıcılar Monero’dan yeni bir özellikli hizmet alabilecekler.

Monero’dan özel alanları hedefleyen ilk proje

Açık kodlu bu yeni diğital değer projesine Tari ismi verildi. Tari projesiyle, indirim kuponları, oyun içi öğeler ve konser biletleri gibi değiştirilmeyen kişisel değerler Monero Blockchain’i üzerinde yazılabilecek. Kullanıcılar tarafından oluşturulan tokenler Ethereum’un CryptoKitties tokenleriyle benzer şekilde çalışarak, kullanıcıların dijital varlık sahibi olmasını sağlayacak. Monero kurucularından Naveen Jain konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Tari, dijital değerlerle etkileşim kurma şeklimizi temelden değiştirecek. Şimdiye kadar yapılmış en kullanışlı merkezi olmayan platformu oluşturacağız. Bütün Monero kullanıcıları dijital değerler oluşturabilecek, yönetebilecek, kullanabilecek ve istediği yere gönderebilecek. Tüm bunları yapabilmek için en iyi ekibi oluşturduk.

Monero kurucuları Jain, Riccardo Spagni ve Dan Teree’ye göre, Tari Blockchain teknolojisinde ilk token oluşturma projesi olmasa da, iş yerlerinde kullanılmayı amaçlayan özel alanları hedefleyen ilk proje.

Kullanıcılar uygulama aracılığıyla, XMR tokeni  kazanabilecek

Tari, ana Monero ağına bir yan rol olarak yapılandırılacak ve kullanıcıların XMR tokeni kazanabilmelerini sağlayacak. Monero’nun baş geliştiricilerinden Riccardo Spagni, bu yeni projenin Monero projesiyle birlikte geliştirileceğini ve iki projeye de aynı hassasiyetin uygulanacağını söyledi ve sözlerine şunları ekledi:

Monero’nun tabanındaki yeni geliştirme nefes kesici. Rust programlama dili özelliklerini kullanarak, modern dijital varlık sistemini geliştiriyoruz. Monero geliştirici ekibini yeni takviyelerle güçlendireceğiz. Tari projesini hayata geçirmek ve getireceği yenilikleri görmek için sabırsızlanıyorum.

Tari projesi Redpoint, Tirinity Ventures, Blockchain Capital ve Pantera gibi yatırım firmalarından ilgi görerek finansal destek aldı. Projenin yol haritası henüz belli değil. Sosyal medyada sorulan bir soruya, Riccardo Spagni şakayla karışık olarak, projenin deneme sürümünün iki sene içerisinde hazır olabileceğini belirterek yanıt verdi.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin