Neden Cardano’ya güvenmeliyiz?
Neden Cardano’ya güvenmeliyiz?

Neden Cardano’ya yatırım yapılmalı? Uzmanlar ne düşünüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cardano Blockchain’i ve onun varsayılan para birimi ADA, Ekim 2017’deki tokenileştirilmesinden bu yana etkileyici bir performans sergilemekte. Bu son derece rekabetçi kripto para piyasasında sadece yedi ay harcamasına rağmen, ADA şimdiye kadar birçok büyük silahı devirmeyi başardı. Kripto para birimi, iç mimarisi nedeniyle kısa bir süre içinde fazlaca popülarite kazandı. IOHK (Input Output Hong Kong) firması tarafından geliştirilen ve Ethereum, BitShares ve Ethereum Classic’in kurucusu olan Charles Hoskinson tarafından yönetilen bu kripto para birimi, meta verilerini çalıştırabilen merkezi olmayan ve yüksek verimli bir Blockchain ekosistemi olarak çalışmalarını sürdürüyor. Çok taraflı hesaplama, yan zincirler ve dünya genelinde sahiplerine yönelik akıllı sözleşme imkanı sunmakta. Peki neden Cardano’ya yatırım yapılmalı?

Neden Cardano’ya güvenmeliyiz?

Cardano, teknik ve topluluk güncellemeleri hakkında değerli bilgiler sunarak yatırımcılarıyla çok şeffaf bir ilişki sürdürmekte. Diğer birçok paranın aksine Cardano, piyasada büyük rekabetle başa çıkmak için düzenli aralıklarla yol haritasında değişiklikler yapar. 18 Mayıs tarihinde, ADA ekibi başka şeylerin yanı sıra kendi yol haritasında son tamamlanan gelişmeleri ve güncellemeleri içerir en son bülteni yayınladı. Burada, bu son gelişmelerden bazıları, bu yıl bu paraya güvenmenin neden mantıklı olduğunu açıklamak için tartışıldı.

Cardano’nun yol haritasındaki önemli güncellemeler

Cardano geliştirme ekibi geçtiğimiz birkaç ay boyunca Daedalus cüzdanında yeni özellikleri uygulamak için diğer kurumlarla birlikte çok sayıda proje üzerinde çalışıyor. Bu ay için başlıca yol haritası güncellemeleri şunları içeriyor:

  • Daedalus cüzdan hesabı işlevinin uygulanması: Cardano ekibi, Daedalus cüzdanında bu işlevi başarıyla gerçekleştirdi. Sonuç olarak, ADA sahipleri artık Daedalus cüzdanında farklı isimlerle birden fazla hesap açabilecekler. Hesap, kullanılabilir fon bakiyesini gösterir. Bu yeni uygulamanın açık faydalarından biri, artık Daedalus hesabında tutulan fonların yönetilmesinin daha kolay olacak olması. Ayrıca, Daedalus cüzdanını, ADA sahiplerinin artık yedek cüzdanlara güvenmeyeceği için daha kullanışlı hale getirecek.
  • Multi-Currency Ledger: Cardano ekibi ekosistemlerine Multi-Currency Ledger’ı Böylece diğer kripto para birimleri bu ekosistemde ADA olarak eşit güvenlik statüsüne sahip olabilir. Bu kripto para birimleri de benzer depolama verimliliği ve işleme ile sağlanacak. Sonuç olarak, yatırımcılar akıllı sözleşmelerin yardımı olmadan bu platformda da diğer para birimlerini kullanabilecekler.
  • Stake Pool ve Smart Contracts TestNets: Pay havuz testinin kaydı, bu ayın sonuna kadar başvuru sahiplerinin sayısını arttırmak için uzatıldı. Şimdiye kadar, yaklaşık 1.500 başvuru kaydedildi.
  • Paper Wallets: Cardano Paper Wallets ilk versiyonu hala geliştiriliyor ve kısa süre içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Cardano topluluğunun genişlemesi

Mayıs ayı, sadece büyük teknik güncellemeleri yönettiği için değil, aynı zamanda topluluğunun küresel ölçekte ele alınış şeklini de artırdığı için bu para birimi için son derece önemli oldu. Şu anda, üç büyük Cardano buluşması, bu para birimi için Almanya, Güney Kore ve Tunus olmak üzere üç farklı ülkede düzenlenecek. Bu üç olay ile, ADA’nın tanınması büyük ölçüde artacak.

Bunun yanı sıra, Cardano Afrika’daki son gelişmelere de önemli bir katkı sağlıyor. ADA ekibi geçtiğimiz günlerde geliştirme sürecini hızlandırmak için bu yıl düzenlenen Transform Africa Zirvesi’ne katıldı. Cardano yazım sırasında yaklaşık 5,2 milyar dolarlık piyasa değeriyle 8. sırada yer almakta. Cardano şu anda %5 oranında düşüşle 0,20 dolar seviyelerinden işlem görmekte. Analistler göre, son zamanlardaki güncellemeler, ADA fiyatında daha hızlı bir yükseliş eğilimine neden olacak.

Sonuç olarak neden Cardano’ya yatırım yapılmalı?

Cardano, son birkaç aydır kripto para piyasasında en iyi performans gösteren paralardan biri. Ayrıca Cardano daha fazla iyileştirme için yorulmadan çalışabilecek bir ekibe de sahip. Aynı zamanda yeni girişimleriyle Cardano da kabul edilebilirliğini küresel ölçekte artırmaya çalışıyor. Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurarak, uzmanlara göre bu para birimi yatırımcıların güvenini boşa çıkarmayacak.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Globalcoinreport

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin