Mastercard, Asya Pasifik bölgesinde kripto bağlantılı kartları çıkarıyor
Mastercard, Asya Pasifik bölgesinde kripto bağlantılı kartları çıkarıyor

MasterCard ulusal kripto para birimlerini desteklemeye hazır

service service
Share

Share This Post

or copy the link

MasterCard ulusal kripto para birimlerini desteklemeye hazır olduğunu söyledi. 19 Mart’ta yapılan bir açıklamaya göre, Mastercard merkez bankası tarafından kabul edilen ulusal dijital para birimlerini kullanma fikrine sıcak bakıyor.

MasterCard ulusal kripto para birimlerini kullanmayı kabul ediyor

MasterCard’ın üst düzey yöneticisi Ari Sarker, konuyla ilgili şunları söyledi:

Eğer hükümetler ulusal dijital para birimi oluşturmak istiyorlarsa, bunları anonim kripto para birimlerine kıyasla kabul etmekten ve desteklemekten memnuniyet duyarız. Bir regülatör tarafından desteklendiği sürece kripto para birimlerini kabul edebiliriz. Çünkü bunlar anonim değil, tüm yasal gerekliliklerini yerine getiriyor. Bence bu şekilde çıkarılacak bir kripto para birimine büyük ilgi olacaktır.

“Anonim olarak çıkarılan tüm diğer kripto paralar önemsizdir.”

MasterCard’ın CEO’su Ajay Banga’da geçtiğimiz sonbaharda şu açıklamaları yaptı:

MasterCard’ın hükümet tarafından çıkarılan dijital para birimlerine katkısı olacaktır. Ancak devlet desteği olmadan, anonim olarak çıkarılan tüm diğer kripto paralar “önemsiz”dir.

Devletler tarafından düzenlenecek para birimleri, bazı ülkelerde küresel olarak tartışılıyor. Ancak henüz merkezi bir kripto para birimi pek çoğu tarafından gerçekleştirilmedi. Başarılı bir devlet kripto parasının en önemli örneği, yakın zaman önce çok tartışılan Venezuela ülkesinin petrol destekli kripto parası olan Petro’dur.

“MasterCard ağı üzerinden Bitcoin ticareti yapmıyoruz.”

Ari Sarker konuya yönelik şunları söyledi:

MasterCard ağı üzerinden Bitcoin ticareti yapmıyoruz. Biz itibar riskinden dolayı buna dikkat ediyoruz.

MasterCard ve Visa, BTC alımlarını “nakit işlemleri” olarak değerlendirip, kripto para müşterileri için ek ücretlere tabi tutuyor. Mastercard, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Blockchain teknolojisini kullanarak anlık ödemeler için bir patent başvurusunda bulundu. Bir MasterCard sözcüsü, MasterCard Labs’in 30’dan fazla “Blockchain teknolojisi ve kripto para birimi ile ilgili patent” başvurusunda bulunduğunu belirtti.

MasterCard Blockchain teknolojisi üzerinde çalışıyor

Ari Sarker konuya yönelik şunları söyledi:

MasterCard Labs, bankalararası ödemeler dâhil, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, çok çeşitli kullanım durumlarını destekleyecek bir Blockchain teknolojisi üzerinde çalışıyor. Blok zinciri boyunca ticaret finansmanı yükümlülüklerini takip ediyor. Bu teknoloji, müşterilere ve kullanıcılara dolandırıcılık, hırsızlık ve hesap bilgilerinin güvenliğini sağlama konularında güçlü bir savunma sağlayabilir.

Sarker ayrıca, MasterCard’ın temassız ödeme taşıma sistemi için Singapur ve Avustralya’da pilot programlar çalıştırdığını da sözlerine ekledi. Son zamanlarda, Lloyd Banking Group ve ABD’de JP Morgan Chase, Citigroup ve Bank of America gibi çeşitli bankalar kredi kartlarıyla  kripto para alımlarını yasakladı.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin