Güney Kore yetkilileri, kripto para borsaları, güney kore, kripto para haberleri
Güney Kore

Güney Kore yetkilileri 3 kripto para borsasına baskın düzenledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore yetkilileri, Ocak ayında yapılan bir soruşturmayı takiben üç kripto para borsasına baskın düzenledi ve mülklerine el koydu.

Geçtiğimiz ay, Seul’daki yasal yetkililer üç kripto para borsasına baskın yaptı. Baskınlar Ocak ayında hükümet soruşturması sonrasında, belirli miktarda müşteri varlığının yasadışı olarak borsa yöneticilerinin özel banka hesaplarına aktarıldığının ortaya çıkmasından sonra gerçekleşti.

Başsavcı Jeong Dae-jeong’a göre, yetkililer baskınları üç günlük bir sürede gerçekleştirdiler. El konulan ürünler arasında sabit sürücüler, cep telefonları ve finansal işlem kayıtları yer aldı. Savcıya göre, İşlemlerin zimmete para geçirme olarak görülüp görülmeyeceği henüz belli değil.

The Wall Street Journal tarafından bildirildiği üzere, ne toplam fon miktarı ne de basılan tam kripto para borsası ile ilgili bilgi elde edilememiştir. Bununla birlikte Jeong baskın yapılan bir borsanın, ülkenin en büyük kripto para borsalarından olan Coinone’in bulunduğu Yeouido semtinde bulunduğunu belirtti.

Güney Kore yetkilileri ülkedeki tüm kripto para borsalarını soruşturuyor

Soruşturmalar ayrıca, müşterilerin varlıklarının sanıklardan en az biri tarafından, diğer borsalardan Bitcoin satın almak için kullanıldığını ortaya çıkardı.

Güney Kore kripto para piyasasında en büyük oyunculardan biri olmaya devam ediyor. 2017 yılında Güney Kore para birimi, Bitcoin ticareti için dolar, yen ve eurodan sonra en çok kullanılan dördüncü para birimi oldu. Ethereum (ETH) ve Bitcoin Cash (BCH) için ikinciydi.

Güney Kore son günlerde yaptığı düzenlemelerden sonra gözünü Çin kökenli OKCoin‘i gibi bazı yabancı kripto para borsalarına da dikti. Güney Kore hükümeti genişleyen pazarda daha sıkı düzenlemeler yapmaya çalışıyor. Güney Kore zaten anonim kripto para ticaretine kısıtlamalar getirmişti.

Bitcoinist

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin