Japonya finansal düzenleyicisi
Japonya finansal düzenleyicisi, coincheck olayından sonra denetimleri sıkılaştırdı

Japonya finansal düzenleyicisi, kayıtsız Macau tabanlı kripto operasyonunu uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya finansal düzenleyicisi, kayıt dışı bir Macau tabanlı kripto para döviz işletmecisini Japonya’daki yatırımcılar ile iş yapma isteğine karşılık uyardı.

Japonya Finansal Hizmetler Dairesi (FSA), ülkedeki gözden geçirilmiş ödeme hizmetleri yasası uyarınca – Bitcoin‘i yasal bir ödeme yöntemi olarak tanıyan-  ilk uyarısını, ülkedeki yatırımcıları takip etmekte olan kayıt dışı bir Macau tabanlı firma olan Blockchain Laboratory’ye verdi.

Nisan 2017’de revize edilen yeni ödeme hizmetleri yasası uyarınca kayıtlı olmayan kripto para ticareti işlemlerinin ülkede yapılmasını yasaklanmıştır. Revize edilmiş mevzuattan önce yapılan işlemlerde ise istisnalar söz konusu olabiliyor. Geçtiğimiz günlerde büyük bir hırsızlığa maruz kalan Tokyo merkezli bir borsa olan Coincheck, bu konuyla ilgili dikkate değer bir örneği oluşturuyor.

Japonya finansal düzenleyicisi telkinlerine rağmen Blockchain Laboratory faaliyetlerine devam etti

Nikkei’ye göre, Blockchain Laboratory kripto paraları kullanarak fon toplama “ICO ajansı” olarak hizmetler sunuyor. Şirketin Japonya’daki potansiyel yatırımcılara seminerler vermesi ve Japonya’daki faaliyetlerini durdurması için FSA tarafından defalarca telkinde bulunmasına rağmen faaliyetlerine devam ettiği görüldü. Olası yatırımcı zararlarından endişe duyan Japonya mali düzenleyici kurumu ise bu ICO operatörüne doğrudan bir uyarı yayınladı.

Macau merkezli firma uyarıya cevap vermezse, FSA’nın resmi olarak polis ve Japonya Tüketici İşleri Ajansı ile beraber hareket ederek, cezai suçlamalarda bulunacağı bildirildi.

Ayrıca, FSA, son Coincheck hırsızlığının ardından gerektiğinde uyarılarla birlikte kripto para ticareti incelemesine devam edebileceğini de belirtiyor. Kripto para ticareti bu şekilde devam ederken, Japonya’da faaliyet gösteren 16 tescilli borsa bulunuyor. Aynı zamanda şu an düzenleyici tarafından incelenen 16 başvuru daha var. Bir FSA yetkilisine göre, kayıtlı olmayan exchange operatörlerinin toplam sayısı çok daha yüksek olacak gibi görünüyor. Resmi bir yetkilinin konu ile ilgili demeci ise şu şekilde:

“Henüz kayıt dışı faaliyetler ile ilgili resmin tamamını göremiyoruz. Fakat araştırmalarımız derinleştikçe, kayıt dışı faaliyetler bulunanların tahminlerimizden fazla olduğunu görüyoruz.”

ccn

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin