ripple
Japon otorite FSA XRP'yi menkul kıymet olarak görmüyor

Japon otorite FSA XRP’yi menkul kıymet olarak görmüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon finans holdinglerinin Amerikan blockchain şirketi ile derin bağları var. ABD menkul kıymetler düzenleyici, Ripple ‘ı kayıtsız menkul kıymet satma iddiaları nedeniyle mahkemeye sürüklerken, Japon muadili son zamanlarda ters bir görüşe sahip.

The Block tarafından hazırlanan bir rapora göre, Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), XRP’yi bir menkul kıymet olarak değil, bir kripto para birimi olarak görmeye devam ettiğini doğruladı.

En iyi menkul kıymetler piyasası düzenleyicisi yayına “FSA, XRP’yi Ödeme Hizmetleri Yasasının tanımlarına dayalı bir kripto para birimi olarak görüyor” dedi. FSA, diğer yetkililerin yanıtı hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Ripple’ın sorunları, bir zamanlar mevcut sınır ötesi ödeme sisteminin bir bozucusu olarak selamlandığında, geçen ay ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), menkul kıymet kategorisine girdiği iddia edilen XRP’yi satarak 1,3 milyar doları artırmak için şirkete dava açmasıyla başladı.

Ripple daha önce eleştirilere maruz kalsa da, düzenleyicinin davası onun için varoluşsal bir krize dönüştü. Kripto para piyasası buna tepki gösterdi ve XRP fiyatları dava öncesi seviyelerden yüzde 35 civarında düştü.

Öncelikle Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren kripto para borsaları, kayıtsız menkul kıymet listelemeye yönelik düzenleyici tepkilerin endişeleri nedeniyle XRP ticaretini askıya aldı. Diğer birçok kripto şirketi de XRP ile hizmet sunmaktan ayrıldı. Grayscale son zamanlarda XRP tasarruflarını sonlandırdı.

Japonya Ripple ’ın yanında

Ancak Japonya, ABD’nin misillemesinden sonra bile XRP’yi her zaman destekledi. Daha önce, birden fazla Japon kripto para borsası, XRP’nin menkul kıymet olmadığını söyleyerek listeden kaldırmayı reddetti.

Doğu Asya ülkesi, kripto konusunda en liberal ülkelerden biridir ve “sanal para birimlerini” bir ödeme şekli olarak tanıyan ilk ülkeler arasındadır. Pek çok büyük finansal hizmet şirketinin Amerikan şirketiyle bağları göz önüne alındığında, Japonya’nın XRP’ye desteği şaşırtıcı değil.

Birleşik Krallık maliye bakanı ayrıca, bunun bir menkul kıymet olmadığını söyleyerek ülkenin şu anda tartışmalı XRP’ye karşı duruşunu netleştirdi ve Bitcoin ve Ethereum’a benzer bir “değişim tokeni” olarak etiketledi.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin