Güney Koreli telekomünikasyon devi ödeme süreçlerini kolaylaştırmak için yeni sistem geliştiriyor
Güney Koreli telekomünikasyon devi ödeme süreçlerini kolaylaştırmak için yeni sistem geliştiriyor

Güney Koreli telekomünikasyon devinden Blockchain hamlesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli telekomünikasyon devi SK Telecom yıl içinde müşterilerin kimliklerini doğrulamak için Blockchain tabanlı bir platform başlattığını açıkladı.

Güney Koreli telekomünikasyon devi ödeme süreçlerini kolaylaştırmak için yeni sistem geliştiriyor

Salı günü yayınlanan bir ZDNet raporuna göre, Güney Kore’deki en büyük aile şirketlerinden biri olan SK Grubu’nun bir yan kuruluşu olan telekomünikasyon devi, kullanıcı aboneliklerini ve ödeme süreçlerini kolaylaştırmak için yeni sistem geliştiriyor.

Şirketin Blockchain birimi başkanı olan Oh Se-hyeon, platformun finansal olmayan varlıkları ve verileri iletebileceğini ve  şirketin hizmetlerine güven ve şeffaflık getirebileceğini söyledi ve açıklamalarına şunları ekledi:

Hizmet, kullanıcıların tüm banka hesaplarını, kredi kartlarını, kilometre puanlarını ve kripto para da dahil olmak üzere diğer finansal olmayan varlıkları tek bir sepet içinde yönetmelerini ve güvene dayalı varlıkların işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlayacak.

Korea Telecom’da Blockchain teknolojisini kullanıyor

Ayrıca bugün SK Telecom’u Blockchain teknolojisini geliştirmeye iten bir parçası olarak duyurulan “Token Exchange Hub” adında bir hizmet başlatması da planlanıyor. Raporlara göre, SK Telecom kendi tokenlerini çıkarmayı planlamıyorken, başlangıçta ICO’lar yoluyla para toplamak için işletmelerin idari ve teknolojik bir merkezi olarak hizmet verecek.

Bu hamle, rakip Güney Kore’li lider mobil operatörü Korea Telecom (KT)’un, Blockchain güvenlik çözümleri ile desteklenen telekomünikasyon sistemini kullanmayı planladığını duyurmasından sadece bir ay sonra gerçekleşti. “Geleceğin İnterneti” olarak adlandırılan proje, bireyler ve işletmelerin verileri Google gibi merkezi portal operatörleri aracılığıyla değil, eşler arası bir şekilde iletmesi için ödüller kazandıracak.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin