featured
FedEx Blockchain kullanacak.

FedEx Blockchain lojistik planlarını ilerletiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Global kargo devi FedEx Blockchain in Transport Alliance’a (BiTA) katılarak, Blockchain tabanlı platformları günlük operasyonlarına entegre etme çabalarına başladı.

Kargo nakliye haber kurumu olan Freightwaves, FedEx’in BiTA’nın parçası olarak Blockchain kullanımı için bir dizi endüstri standardı geliştirmeye başladığını bildirdi. Kuruluşa kurucu üye olarak katılan şirket, bazı Blockchain platformlarını test etmeye başladı.

Stratejik planlama ve analiz başkan yardımcısı Dale Chrystie, anlaşmazlık çözümü için verileri depolayabilecekleri bir Blockchain pilot programı başlatıldığını söyledi.

FedEx Blockchain ile uyuşmazlıkları gidermek istiyor

Proje, FedEx aracılığıyla mal gönderen ve alan müşteriler arasındaki uyuşmazlıkları gidermek için hangi verilerin gerekli olacağını belirlemek istiyor.

Dale Chrystie proje hakkında şöyle konuştu:

Sistemimizde günde milyonlarca kayıt oluşuyor. Blockchain’i lojistik endüstrisini değiştirebilecek güvenli bir saklama zinciri olarak düşünüyoruz. Bu verilerin değişimini çok güvenli bir şekilde düzene sokacağına inanıyoruz.

FedEx’in kıdemli başkan yardımcısı Kevin Humphries, Freightwaves’e yaptığı açıklamada, FedEx’in paket platformlardaki müşterilere, yalnızca FedEx’in sahibi olduğu sırada değil, kurumunu seçmelerinden önce ve sonra paketleri daha verimli izleyebileceklerini söyledi.

Humphries, FedEx’in şu ana kadar sadece birkaç olası kullanım örneği taslağı açıkladığını söylerek şunu belirtti:

Blockchain’in birçok kullanım alanı olacağı konusunda umutluyum.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin