ethereum, sharding, vitalik buterin
ethereum, sharding, vitalik buterin

Ethereum Sharding’in ilk aşaması neredeyse bitti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum’un ağın ölçeklenmesine olanak sağlayacak yeni sharding teknolojisini kullanmaya daha da yaklaştığını söyledi.

Vitalik Buterin, bir geliştirici toplantısında “Birinci aşamanın bir parçası halihazırda bitmiş gibi görünüyor.” dedi.

Sharding Nedir?

Sharding olarak bilinen teknoloji, Ethereum Blokchain verilerini daha yönetilebilir parçalara ayırmaya çalışmaktadır. Buterin, Github’da yayınlanan ilk ayrıntıları işaret ederek şunları söyledi:

Teorik olarak minimal shardingin iyi özelikleri var gibi gözüküyor.

Ethereum, şu sıralar platformun artan popülaritesine ayak uydurmak için baskı altında ve bu da işlem sürelerinin uzamasına ve yüksek işlem ücretlerine yol açıyor. Stellar gibi Ethereum tabanlı projelerin, yaşanan yoğunluk sebebiyle diğer Blockchainler üzerine inşa edilmesine sebep oluyor.

“Bir aydan biraz fazla sürecek.”

Buterin, dört aşamalı ölçeklendirme projesinin bir sonraki aşamasının “bir aydan biraz fazla sürede” tamamlanacağını belirtti. Geliştirme çalışması platformun tüm geçmişini işlemek zorunda kalmadan Ethereum yazılımı ile durumsuz sunucular üzerinden olacak.

Sözlerine devam eden Buterin ayrıca “Daha sonra bu sunucular üzerinde teknolojiyi deneyecek ve bir ağ oluşturacağız. Bunu test ağı gibi düşünebilirsiniz.” dedi

Buterin konuşmasında Casper’a da değindi

Toplantıda Buterin, Ethereum‘un şu anda test aşamasındaki yeni protokolü olan Casper‘dan da bahsetti. Test ağı, kurduğu yazılımdaki sorunlardan dolayı raydan çıktı. Bununla birlikte Buterin, sıkıntıya girmesine rağmen projenin temelinin sağlam olduğunu ifade etti ve ekledi: “Casper‘ın Casper yönü tamamen başarılı.”

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin