Bitcoin server

450 bin TL değerindeki Bitcoin server cihazını çaldılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde hırsızlar, Bitcoin server cihazını çaldı. Bitcoin’in günümüzde herkesin ilgi odağı olmasından sonra hırsızlık haberlerini de sık sık duymaya başladık. Bunlara son örnek ise bir elektronik mağazasına gece saatlerinde girerek Bitcoin serverları’nın yer aldığı 450 bin TL’lik cihazı çalan hırsızlar…

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nin Ana Caddesi üzerinde bulunan ve Y.E.A.’ya ait olduğu belirlenen elektronik eşya dükkanına aynı gecede 3 kere hırsız girdi. Bu hırsızların 450 bin TL’lik Bitcoin server cihazı çaldığı belirlendi. Hırsızlar bunun yanı sıra 6 laptop ve cep telefonlarını da çalarak kayıplara karıştı. Olayın ardından soruşturma başlatan polis güvenlik kameralarını inceledi ve görüntülerden yola çıkarak 33 yaşındaki V.A. ve 27 yaşındaki R.A.’nın hırsızlık olayını gerçekleştirdiğini tespit etti. Polislerin yaptığı çalışmanın sonrasında bu iki zanlının İstanbul’un Beyoğlu İlçesi’nde bulundukları anlaşıldı. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri bilgileri edindikten sonra şahısları yakaladı ve Sakarya’da gerekli işlem ve sağlık kontrollerinden sonra adliyeye sevk etti.

Bitcoin server cihazı bulunamadı

Şüphelilerin Sakarya’ya getirilmesinin ardından çalınan Bitcoin server cihazı ve diğer elektronik eşyalar ise bulunamadı. Edinilen bilgilere göre dükkandan çalınan 2 bilgisayarın Bitcoin sunucusu olarak kullanıldığı ve tek bir tanesinin değerinin 20 bin dolar olduğu ifade edildi. Olaya karışan diğer kişilerin aranmasına ve cihazların bulunmasına yönelik yapılan çalışmalarsa devam ediyor.

Bitcoin’in son dönemlerde popüler bir hale gelmesiyle beraber bu tip olaylara sıklıkla rastlamaya devam ediyoruz. Örneğin geçtiğimiz gece de Coincheck’e bir saldırı düzenlenerek, yaklaşık 400 milyon dolar değerinde NEM çalındı.

Hırsızlığın çeşidi ne olursa olsun, yaşanan bu olaylar güvenliğin daha iyi bir biçimde sağlanması gerektiğini de ortaya çıkarıyor.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin