featured

Ethereum fiyatının nisan ayında 4,000 dolara ulaşabileceğini gösteren 3 neden!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum’un bu ayın sonuna kadar 4,000 dolar seviyesine ulaşabileceğini gösteren 3 neden nedir?

Google, “Ethereum Merge” aramalarındaki artış

Google Trends’in verilerine göre, internet kullanıcılarının Ethereum’un “Merge” olarak adlandırılan ağ yükseltmesine olan ilgisi nisan ayında önemli ölçüde arttı.

Ethereum grafik

“Ethereum Merge” anahtar kelimesi için yapılan aramalar, özellikle ABD, Singapur, Kanada ve Avustralya’da 12 aylık zaman diliminde en çok arananlar arasına girdi. Bu aramalar, Google Trendeler de 100 puana ulaşmayı başardı.

ETH 2.0 olarak da adlandırılan Merge, Ethereum ağının Proof-of-Work’ten (PoW) Hisse Kanıtı’na (PoS) tam geçişini ifade ediyor. ETH fiyatı, 14 Mart haftasında 3,500 dolar seviyesinin üzerine çıkmıştı.

Yükseliş görünümü, Merge’nin Ether ihraç oranını düşürme önerisinden kaynaklanıyor. Bu da dolaşımdaki toplam ETH sayısında olası bir arz zirvesine yol açıyor. PoW madenciliği ile ETH’nin arzı her yıl %3 oranında arttı.

“Ethereum Merge” için halkın ilgisinin artması, ETH yükseltmesi yaklaştıkça kripto yatırımcıları arasında artan bir ilgi olduğunu gösteriyor.

Borsa ETH rezervleri üç yılın en düşük seviyesinde

Kripto para borsalarında ETH arzının düşüşü devam ediyor.

Özellikle, tüm borsalardaki net Ether rezervleri Ağustos 2018 tarihinden bu yana en düşük seviyelerine düştü. Bu da yatırımcıların uzun vadeli tutmak veya DeFi likidite havuzlarında stake etmek için toplu olarak ETH’ye sahip olduklarını gösteriyor.

Dahası, sıfır olmayan bir bakiyeye sahip adreslerin sayısı artmaya devam ediyor. Bu da ETH’nin giderek daha fazla benimsendiğini ve dağıtıldığını gösteriyor.

Teknik veriyeler 4,000 dolara işaret ediyor

ETH fiyatının nisan ayında 4,000 dolara ulaşma şansı, klasik bir teknik model tarafından da destekleniyor.

“Simetrik üçgen” olarak adlandırılan model, genellikle fiyat yukarı veya aşağı keskin bir hareket gerçekleştirmesinin ardından oluşur. Grafikte bu model oluştuğunda, kripto para biriminin tanımlanan aralıkta bir süreliğine yanlara doğru konsolide olduğu anlaşılır.

İdeal bir senaryoda, fiyat önceki trend yönünde kırıldıktan sonra üçgen bozulur. Bu nedenle bir “devam modeli” olarak da kabul edilir.

Bununla birlikte, simetrik üçgen kırılmaları mutlaka bir devam trendi ile sonuçlanmaz. Örneğin, Stok Trendlerinin Teknik Analizi kitabında, teknik analistler Robert Edwards ve John Magee, tüm simetrik üçgen kırılmalarının yaklaşık %25’inin tersine dönüşlere yol açtığını söylüyorlar. Yani fiyatın önceki trendin yönünde kırılmadığını ve bu nedenle de bir meydan okuma gerçekleşmediğini belirtiyorlar.

Ethereum grafiğinden de anlaşıldığı üzere en büyük altcoin’in mevcut kırılması, önceki eğilimini aşağı yönde sürdürmek yerine yukarı doğru sıçradığı görülüyor. Dolayısıyla trendin tersine döndürüldüğü anlaşılıyor.

Simetrik bir üçgenin potansiyel koparma hedefinin hesaplanması için, modelin üst ve alt trend çizgisi arasındaki maksimum uzunluk ölçülür ve ardından koparma noktasına sonuç eklenir.

Bütün bu nedenler, ETH’nin bir yükseliş yaşayacağını ve nisan ayının sonuna kadar 4,000 dolar seviyesine ulaşabileceği yönündeki tezi destekliyorlar. Bu yazının yazıldığı sırada 3,311 dolardan işlem gören ETH’nin ay sonunda bu hedefe ulaşıp ulaşamayacağını hep birlikte izleyip göreceğiz.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin