Coinrail hack olayıyla ilgili medyada bir algı operasyonu mu düzenleniyor?
Coinrail hack olayıyla ilgili medyada bir algı operasyonu mu düzenleniyor?

Coinrail hack olayının ardından medyada algı operasyonu mu düzenleniyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinrail hack olayı, medya devleri tarafından çok yoğun ilgiyle karşılandı. Peki bu küçük borsa, yazılıp çizilen kadar büyük bir etkiyi nasıl bırakabilir?

İki buçuk milyon doların altındaki değeriyle Güney Kore’nin küçük sayılabilecek borsalarından olan Coinrail, geçtiğimiz günlerde bir hack olayıyla karşı karşıya kalmıştı. Ana akım medyanın yoğun ilgi gösterdiği olayın ardından, Coinrail hack olayına ilişkin medyada algı operasyonu düzenlendiği iddiaları ortaya atılmaya başlandı.

Medya devleri olaya kayıtsız kalmadı

Bitcoin ve altcoinlerin aşağı yönlü bir grafik gösterdiği 10 Haziran günü; Bloomberg, Wall Street Journal, Reuters ve The Guardian gibi medya devlerinin olaya kayıtsız kalmaması, endüstrinin adopsiyonu düşünüldüğünde çoğu kriptosever tarafından mutlulukla karşılansa da borsanın işlem hacmi düşünüldüğünde bu olayın küresel bir etkiye sebep olması pek olağan görünmüyor.

37 milyon dolarlık bir kaybın yaşandığı olayın ardından piyasaların hızla aşağı yönde hareketlendiği görülürken, borsa yetkilileri tarafından web sitesi ve Twitter üzerinden yapılan açıklamalarda bir siber saldırı yaşandığı doğrulanmıştı. Fakat kaybın net değeri hakkında bir açıklama yapılmadı.

Coinrail hack olayına ilişkin algı operasyonunun başında Bloomberg ve WSJ var

10 Haziran’da Bloomberg, yayımladığı haberde “Sanal para birimlerine yönelik coşku, bir dizi siber soygunun etkisiyle kısmen azaldı.” ifadesini kullandı. Haberde ayrıca, Coinrail’in fiyat düşüşünü tetikleyen yaygın “knee-jerk” satışına yol açtığını söyleyen bir Singapur forex trader’ı gerekçe gösterildi.

WSJ de olayın ardından kripto para topluluğunda yaşanan kafa karışıklığına katkıda bulundu: Coinrail’den çalınan altcoin’lerin, Bitcoin’in alternatif versiyonları olduğu ifade edildi.

İronik olarak her iki rapor da Coinrail operasyonunun önemsiz olduğunu tasdik ediyor. Zira ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük 99. borsası olan Coinrail hack olayının yaşandığı günde 2,65 milyon dolarlık alım satım gerçekleştirmişti.

“Sebep küçük bir hack olamaz.”

Gazeteci ve yorumcu Joseph Young, sosyal medyada durumu şöyle özetledi:

Wall Street Journal, Bitcoin’in fiyatında yaşanan %11’lik düşüşün Güney Kore’deki küçük bir borsaya kayıtlı az sayıdaki yerel kullanıcının hacklenmesine bağlıyor. Bitcoin’in düşme sebebi basit: Pek çok insan satış yaptı, çok azı ise alım yaptı. Sebep küçük bir hack değil.

Pazar günü piyasanın dibi görmesinin sebebi olarak, ABD’li düzenleyicilerin dört borsada soruşturma başlatması gösteriliyor.

Ünlü analist Tone Vays hiç iyimser değil

2018 yılında BTC/USD’de önemli bir düşüş öngören Tone Vays, Bitcoin’in bu yılın ikinci çeyreği ve 2014’teki performansı arasındaki benzerlikleri vurgulayan yeni bir analiz ortaya koydu. Analize göre sadece fiyat değil, diğer bazı önlemler de uzun vadeli bir ayı piyasası dönemine işaret ediyor.

Vays, Bitcoin’in yakın zamanda 5 bin dolar seviyesine kadar gerileyeceğini tahmin ediyor.

Bitcoin son bir haftada nasıl bir performans sergiledi?

Bitcoin: 5-11 Haziran performans grafiği
Bitcoin: 5-11 Haziran performans grafiği

Coinmarketcap verilerine göre son 24 saatte yüzde 6,57’lik bir düşüş sergileyen Bitcoin, haberin yazılma anında 6 bin 785 dolardan işlem görüyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin