Blockchain menkul kıymet kredisi platformu oluşturuluyor
Blockchain menkul kıymet kredisi platformu oluşturuluyor

Blockchain menkul kıymet kredisi platformu oluşturuluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası (TASE), tüm finansal araçların doğrudan kredilendirilmesini sağlamayı amaçlayan bir Blockchain menkul kıymet kredisi (BSL) platformu oluşturmak için bir İsrail fintech merkezi olan Accenture ve The Floor ile birlikte çalışıyor.

Blockchain menkul kıymet kredisi platformu, büyük menkul kıymet hacimlerine erişimi mümkün kılacak

BSL, tüm kısa vadeli kredilendirme faaliyetleri için bir tek durak noktası olarak faaliyet gösterecek ve daha kısa vadeli konumlarda bile daha büyük menkul kıymet hacimlerine erişimi mümkün kılacak.

Platform, Blockchain konsorsiyumu Hyperledger’den dağıtık defter teknolojisinin (DLT) kullanımıyla maliyetleri düşürmek, güvenliği artırmak ve daha esnek kredi verme etkinlikleri sağlamak için tasarlandı. Daha spesifik olarak, proje Intel tarafından sağlanan donanım tabanlı yazılım koruma uzantıları güvenliği ile Hyperledger’ın Sawtooth platformunun üzerine kuruldu.

Blockchain, sistemlerin veri gizliliğini geliştiriyor

Firmalar Blockchain’in, sistemin kullanıcıları için veri gizliliğini geliştirdiğini ve eşler arası işlemleri, akıllı sözleşme işlevselliğini ve değişmez bir defterin güvenliğini sağladığını söylüyor. TASE CEO’su Bentai Zeev konuya yönelik şunları söyledi:

Blockchain teknolojisi, menkul kıymet kredileri için yeni bir güvenlik seviyesi sunacak ve bu yeni platforma dayalı işlemlerin büyümesini destekleyecek. Şüphesiz TASE şimdi, her zamankinden daha fazla, küresel bir finansal inovasyon lideri.

Accenture, platformun akıllı sözleşmeler geliştirmesi üzerinde çalışacak

Projedeki rolü için Accenture, platformun akıllı sözleşmeler geliştirmesi üzerinde çalışacak. Ayrıca Accenture, proje yönetimi, sistem entegrasyonu, siber güvenlik danışmanlığı ve diğerleri de dahil olmak üzere BSL platformunu desteklemek için başka hizmetler sunacak. İsrail Accenture Genel Müdürü Jacob Benadiba, konuya yönelik şunları söyledi:

Bu olağanüstü işbirliğini kolaylaştırmak için Blockchain, sermaye piyasaları ve fintech ekosistemlerindeki uzmanlığımızı ve yeteneklerimizi sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu proje, TASE’nin işlerini, güvenlik ve teknolojik ihtiyaçlarını son derece güçlü yeni bir paradigma altında ele alan yenilikçi, uçtan uca bir çözüm oluşturmasına yardımcı olacak.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin