birleşmiş milletler, blockchain, blockchain haberleri
birleşmiş milletler, blockchain, blockchain haberleri

Birleşmiş Milletler, Blockchain teknolojisini bir çok alanda kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşmiş Milletler, Blockchain’i doğal kaynaklardan demokratik sistemlerin korunmasına kadar birçok alanda kullanacak.

Perşembe günü yapılan ortaklık ile İngiltere’nin BM Mülteci Örgütü (BMMYK) ve BM Kalkınma Programı (UNDP) gönüllülerinin yanı sıra Dünya Ekonomik Forumu (WEF) ile birlikte çalışılacağı açıklandı. Bu çalışmanın bir parçası da uluslararası topluluğun sürdürülebilir kalkınma çalışmalarıyla ilgili olduğu için konuları ayıran yeni bir whitepaper üretildi.

Bu teknoloji, BM‘nin Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’ndeki bazı alanlara hitap etmenin olası bir yolu olarak gündeme geldi. BM temsilcileri, diğer alanların yanı sıra mültecilere dijital kimlik sağlamak için Blockchain teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini gündeme getirmişlerdi.

Birleşmiş Milletler, Blockchain teknolojisini her alanda kullanacak

Blockchain whitepaperının bu projelerin bir çoğunun ilerlemesine yardımcı olacaktır. Açıklamada, şirketin söz konusu açıklamayla politikacılara, düzenleyicilere ve Birleşmiş Milletler Devletleri’ne Blockchain teknolojisi konusunda bilgilenmelerine yardımcı olmak için ilk adımın atıldığı söylendi.

Yeni kurulan projenin kurucu ortağı Nic Cary’nin, BM’nin geçen yılın Eylül ayında başlatılan Sürdürülebilir Kalkınma Blok Komisyonu’na katıldığı bildirilmişti.

Komisyonun başkan yardımcısı olarak görev yapan Fernandez de Cordova, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gelecek için şu anda çok paydaşlı bir yaklaşıma girdiğimiz, insanlığı ilerletecek ve bu teknolojilerin Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nde şu anda tahmin edilemeyecek şekillerde kullanmalarına izin verecek çözümler etrafında şeffaf ve tekrarlanabilir politika geliştirmemiz zorunludur.”

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin