walmart, Blockchain, blockchain haberleri
walmart, Blockchain, blockchain haberleri

Walmart, Blockchain teknolojisini kullanmaya başlayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni ortaya çıkan patent dosyalarına göre perakende devi Walmart, Blockchain teknolojisini paket teslimat sistemini mükemmelleştirmek için araştırıyor.

Perşembe günü ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayımlanan bir başvuruda, Walmart paketin içeriği, çevresel koşulları, konumu ve kullanım ömrü hakkında bir Blockchain tabanlı bilgi kaydı yapacak bir cihaz içeren bir akıllı paket sistemi kaydı yaptırdı. Aynı zamanda akıllı paket, dronelar gibi özerk araçlar da dahil olmak üzere ortaya çıkan diğer teknolojilerle birlikte kullanılabileceği söylenmekte.

İlk olarak Ağustos 2017’de Walmart tarafından tescile gönderilen patent, Blockchain tabanlı drone paket dağıtım takibi sistemi üzerine kuruluydu.

Walmart, online alışverişin perakendeciler için özellikle sıcaklık kontrolü gerektiren bozulabilir ürünler açısından nakliye zorlukları yarattığını açıklıyor. Bu nedenle daha fazla yenilik yapılmasının gerekli olduğunu söylüyor.

Walmart, Blockchain teknolojisini tüm iş alanına yaymayı planlıyor

Şirketin yaptığı başvuruda şunlar yazıyor:

“Online müşteriler kontrollerin sık olduğu ve sevk yapılacak ürünlerin ambalajlarının daha fazla güvenlik içerdiği ürünleri satın almak istiyorlar.”

Uygulama, Blockchain bileşeninin cihaza entegre edileceği, bir satıcıya ait özel anahtar adresiyle beraber kurye özel anahtar adresi ve alıcı özel anahtar adresi de dahil olmak üzere zincirinde üçlü anahtar adreslere sahip olacak.

Şirket sevkiyat planlarına ek olarak, işin diğer alanlarına da Blockchain teknolojisini uygulamak istiyor.

Geçtiğimiz yıl Kroger, Nestle gıda izlenebilirliğini artırmak adına Blockchain teknolojisini kullanmak için IBM ile ortaklık kurduğunu açıklamıştı.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin