Wall Street devleri hızla sektöre adım atıyor
Wall Street devleri hızla sektöre adım atıyor

Barclays Blockchain ve akıllı sözleşmelere yatırım yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Barclays Blockchain ve akıllı sözleşmelere yatırım yapıyor. Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Barclays, Blockchain teknolojisi, akıllı sözleşmeler ve yapay zeka yatırımlarına odaklanan bir girişim sermayesi (VC) birimi oluşturuyor.

Barclays Blockchain ve akıllı sözleşmelere yatırım yapmak için girişim sermayesi oluşturuyor

Barclays UK Ventures (BUKV)’in yönetiminde yer alacak olan ve geçmişte stratejiden sorumlu yönetici olan Ben Davey, bankaya maddi katkı amacıyla gerçekten dönüşümsel yeni iş kolları yaratmaya odaklanacaklarını belirtiyor.

Financial Times, yeni girişim sermayesinin nispeten serbest bir yetki alanı olduğunu, ancak söz konusu tutarları açıklamayacağını söyledi. Ancak Ben Davey, bu alana odaklanmış girişimlere yatırım yapmak için tahsis edilen sermayeyle çok rahat olduklarını söylüyor.

Yeni birim, sermayeye karşılık olarak yeni şirketlere yatırım yapacak

Barclays İngiltere CEO’su Ashok Vaswani, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Biz büyüyen yeni bir birimiz. Temel işimiz, organik büyümeye ek olarak yeni gelir artışı sağlamak.

Yeni birim, sermayeye karşılık olarak yeni şirketlere yatırım yapmanın yanı sıra, potansiyel olarak ticari ortaklıklara girerek kendi potansiyel girişimlerini de başlatmaya çalışacak. Ben Davey, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bu fikirlerin en iyi olduğu modellerde çok açık fikirli olacağız.

Barclays Coinbase ile bir ortaklık anlaşması imzaladı

Bu durum, İngiliz bankasını dünyanın ilklerinden biri olarak özellikle Blockchain teknolojisi ve akıllı sözleşmelere odaklanan bir girişim sermayesi kolunu ilan etmesini sağlıyor. Kısa bir süre önce Banka, İngiliz Pound’u için anında para yatırma ve çekme işlemi sağlayan ilk ve tek kripto para borsası olacak olan Coinbase ile bir ortaklık anlaşması imzaladı.

Bununla birlikte, bankalar ve kripto işletmeleri arasındaki genel ilişki, görünüşte Coinbase’nin belirttiği gibi tamamen değişmedi. Konuya yönelik yapılan açıklamada şu ifadeler yer almakta:

Barclays/Coinbase anlaşması, İngiliz düzenlemelerine uymak zor olduğundan dolayı hiçbir şey değiştirmedi. BarclaysUK hala kripto parayla ilgili herhangi bir işte tam bir ambargoya sahip.

Bu yeni girişim ile bankalar tam bankacılık olanaklarını kullanarak, yatırımlarına ayrıcalık kazandırabilir

Bankalar kripto para işletmelerinin yüksek riskli olduğunu ve bazılarının dolaylı yoldan yasağa tabi olduğunu düşünüyor.

Bu yeni girişim ile bankalar tam bankacılık olanakları veya diğer hizmetleri sağlayarak kendi yatırımlarına ayrıcalık kazandırabilir ve benzer hizmetleri reddederek ya da geri çekerek rakiplerini engelleyebilir. Bununla birlikte, bu girişim ile kripto bankalar mevcut bankalara rekabetçi bir baskı uygulayarak bankaların bu alana karşı daha açık olmaya zorlayabilir.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Trustnodes

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin