Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı: “Blockchain’e daha fazla yatırım yapmak gerekiyor.”
Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı: “Blockchain’e daha fazla yatırım yapmak gerekiyor.”

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı: “Blockchain’e daha fazla yatırım yapmak gerekiyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı: “Blockchain’e daha fazla yatırım yapmak gerekiyor.” Avrupa yönetmeliğini hazırlamakla görevlendirilen kurumdan bir yönetici, Blockchain teknolojisi için yeni övgüler sunuyor.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı: “Blockchain, hayatımızda giderek daha fazla yer ediyor.”

Avrupa Komisyonu (AK) Başkan Yardımcısı Andrus Ansip Salı günü yaptığı bir konuşmada, Blockchain teknolojisinin pek çok ihtiyaç duyulan alanda kullanılmaya başladığını ve hayatımızda giderek daha fazla yer ettiğini belirtti. Ayrıca Andrus Ansip, Blockchain teknolojisi alanında daha fazla yatırım yapmak gerektiğini de vurguladı.

Avrupa ülkeleri, Blockchain teknolojisinde lider konuma gelebilir

AK’nin Brüksel’de düzenlediği açılış konuşmasında Andrus Ansip, Blockchain teknolojisinin hızla yayılmasına rağmen henüz tam olarak gelişmediğini ve bu nedenle yeni çalışmalarla Avrupa ülkelerinin bu sektörde lider konuma gelebileceğinin altını çizdi.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı: “Blockchain artık kendini göstermiş olan bir teknoloji.”

Dijital teknolojide dünya liderliğini almanın gerekliliğine işaret eden Andrus Ansip, AK’yi Avrupa teknoloji sektörünü “hem siyasi hem de finansal olarak” desteklemeye çağırdı. AK Başkan Yardımcısı, AB hükümetlerinin hızlı büyüyen Blockchain teknoloji sektörüne katkıda bulunması gerektiğini de vurguladı ve sözlerine şunları ekledi:

Blockchain artık kendini göstermiş olan bir teknoloji. Hayatın içinde gittikçe daha fazla yaygınlaşmaya başlıyor. Yapay zeka ile birlikte Blockchain sektörü, yatırım yapılması gereken sektörler arasında. Bu sektörlerde, yeni buluşlar ortaya çıkartmamız gerekiyor.

Andrus Ansip’in tutumu, ekonomi çevrelerince olumlu karşılandı

Andrus Ansip, AB’nin blok zincirleme yatırımından, yapay zeka ve dijital sağlık hizmetlerinin odak alanlarından bahsetti ve AB’nin kendi başına bu konularda yeterli fon sağlayamayacağına inandığını de sözlerine ekledi. Hükumetin ve özel sektörün, Avrupa’nın teknoloji sektöründeki yatırımlarını artırmaları için fon kaynağına ihtiyacı var. Andrus Ansip’in bu tutumu, ekonomi çevrelerince olumlu karşılandı.

Avrupa Komisyonu, Blockchain projeleri için 300 milyon euro kaynak ayırdı

Andrus Ansip’in sözleri, AK’nin Blockchain tabanlı araştırmalarda daha fazla yer alacağını açıklamasında iki ay sonra geldi. Şubat ayında AK, Avrupa Birliği Blockchain Sekreterliği’nin açılışını duyurdu. Ayrıca bu konuda Ethereum girişimi olan Consen Sys ile ortaklık kurulduğunu da açıkladı. Komisyon bu hafta başında yaptığı açıklamada, yeni kurulan birimin Blockchain ile ilgili projeleri için 300 milyon euro kaynak ayrıldığını da belirtti.

Avrupa Komisyonu, Avrupa Blockchain Ortaklığı oluşturacak

Ayrıca AK şu anda detayları belli olmasa da, birlikte çalışabilir altyapıları geliştirmek için bir Avrupa Blockchain Ortaklığı oluşturacağını duyurdu. Avrupa Birliği’nin Blockchain başta olmak üzere yeni teknolojilere yatırım yapmasının önemine dikkat çeken Andrus Ansip, birliğin gelecekte bu teknolojik alanda lider konumunda olacağını da vurguladı.

Avrupa Birliği’nin teknoloji sektöründe tek bir kural kitapçığı olacak

Standardizasyon için Avrupa Birliği’nin teknoloji sektöründe tek bir kural kitapçığının olmasının gerekliliğini vurulayan Andrus Ansip, bu yönde de çalışmaların devam ettiğini söyledi. Ancak söylentilere göre kural kitapçığının içeriğinde yer alacak önemli konulardan birinin, genel veri korunması protokolü olduğunu belirtiyor. Bu durumda Avrupa Birliği vatandaşlarının kişisel verileri, özel bir şekilde korunmuş olacak.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin