Çin elektrik işletmesinde Blockchain teknolojisini kullanacak
Çin elektrik işletmesinde Blockchain teknolojisini kullanacak

Çin elektrik işletmesinde Blockchain teknolojisini kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin elektrik işletmesinde Blockchain teknolojisini kullanacak. Çin devletine ait elektrik alanında tekel olan Çin Devlet Elektrik Şebekesi şirketi  (State Grid Corporation)  “Internet of Energy” projesini uygulamaya koymak için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünüyor.

Şirket, enerji verilerinin merkezi olmayan bir yapı ile paylaşma olanağını araştırıyor

Geçen yıl Kasım ayında Çin Devlet Fikri Mülkiyet Ofisine sunulan ve geçen hafta piyasaya sürülen bir patent başvurusunda, enerji devi, tüketicinin güç tüketimi gibi bilgileri depolayabildiği ve izleyebildiği bir Blockchain destekli sistemin teknik detaylarını ayrıntılı olarak açıkladı. Şirket, bir tüketicinin enerji harcamasını takip ederek toplanan verilerin merkezi olmayan bir yapı ile paylaşma olanağını araştırmaya çalışıyor.

Projenin arkasındaki fikir, Internet of Things ile benzerlik göstermekte

Patent başvurusuna göre “Internet of Energy” kullanımın arkasındaki fikir “Internet of Things” (nesnelerin interneti)  ile benzerlik göstermekte. Bu da, web-etkin cihazlarda veri takibini kolaylaştırmak için elektrik tüketimi ve üretimi ile ilgili daha fazla bilgiyi internete entegre etmek demek.

Merkezi bir sistemde, operasyonel maliyetler ve güvenlik ihlali yüksek

Şirket, böyle bir sistemin merkezileştirilmesinin, büyük miktarda veriyi işlemede daha yüksek operasyonel maliyetlere yol açabileceğini ve ayrıca daha yüksek güvenlik ihlali riski yaratabileceğini açıkladı. Bu nedenle Şirket, yeni oluşturulan verileri merkeziyetsiz bir sisteme geçirebilen ve sonuçları kurcalamaya karşı korumalı bir Blockchain üzerinde saklayan merkezi olmayan bir sistem önermekte.

Çin elektrik işletmesinde Blockchain teknolojisini kullanarak yeni projelere kapı aralıyor

Patent başvurusu yapı olarak Bitcoin’in temel mekanizmasındaki orijinal Blockchain mekaniklerine sahip. Çin hükumetinin sahip olduğu bir şirketin böylesine bir girişimde bulunması Blockchain teknolojisinin birçok farklı işletmede potansiyel olarak benimsenebileceğini göstermekte.

Çinli petrokimya devi Sinochem Blockchain teknolojisini kullanıyor

Daha önce, Çinli petrokimya devi Sinochem Group, Quanzhou’dan Singapur’a yapılan benzin ihracatının takibinde Blockchain teknolojisi kullandığını belirttik. Buna ek olarak, devlete ait dört ticari bankadan biri olan China Bank of China, Blockchain’in en önemli sorunlarından biri olan ölçeklendirme sorunun da çözümü için bir patent başvurusunda bulundu.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin