Avrupa Birliği Acenteleri Blockchain yazılım yarışması düzenliyor
Avrupa Birliği Acenteleri Blockchain yazılım yarışması düzenliyor

Avrupa Birliği Acenteleri Blockchain yazılım yarışması düzenliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Birliği Acenteleri Blockchain yazılım yarışması düzenliyor.

Avrupa Birliği Acenteleri Blockathon’da 100 bin euro ödül veriyor

Fikri mülkiyet hakları uygulaması için teknoloji uygulamalarını araştırmak amacıyla Haziran ayında, birkaç Avrupa Birliği acentesi, Blockathon olarak adlandırdıkları bir AB geliştirici etkinliğini kolaylaştırmak için iş birliği yapacak.

Bu yarışmada rakipler, Blockchain’e dayalı “sahtekarlıkla mücadele için entegre bir çözüm” geliştirmeyi hedefliyor

Acentelerin çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre Avrupa Komisyonu, Brüksel merkezli yazılım yarışmasını başlatmak için Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi ve Fikri Mülkiyet Hakları İhlalleri Observatuvarı ile işbirliği yapıyor. Bu yarışmada rakipler, Blockchain’e dayalı “sahtekarlıkla mücadele için entegre bir çözüm” geliştirmeyi hedefliyor. Başarılı olan takım 100.000 euro (yaklaşık 500.000 dolar) ödül kazanacak.

43 milyon AB vatandaşının sahte ürünleri bilmeden satın aldıklarını tahmin ediyor

Acenteler, 2017 yılında yaklaşık 43 milyon AB vatandaşının sahte ürünleri bilmeden satın aldıklarını tahmin ediyor. Ancak mevcut önleyici sistemlerin dağınık durumda olduğu ve suç ağlarının bunu kendi yararına kullandığı belirtiliyor.

Blockchain ile verilerin güvenliği ve değişmezliği sağlanacak

Sonuç olarak EUIPO yönetim kurulu başkanı Antonio Campinos, acentenin bu konuyla mücadeleye yardımcı olacak bir araç olarak Blockchain’e yöneldiğini belirtiyor ve açıklamalarına şunları ekliyor:

EUIPO, vatandaşların, uygulayıcıların ve şirketlerin yararları için meşru ekosistemimize güven eklemek amacıyla, birbirine bağlı sistemlerdeki Blockchain’in potansiyelini araştırmak ve verilerin güvenliğini ve değişmezliğini sağlamak için kararlı. Lojistik güvenliği sağlamak, malların gerçekliğinden emin olmak, tüketicileri korumak, suçlu ve yasa dışı faaliyetlerle mücadele etmek için güçlü bir ağ tabanı birliği kurulabileceğine inanıyoruz.

Blockchain’i, Bitcoin temelli olmayan ağlara uygulayan bir dizi girişim ve proje yayınlandı

Blockchain için fikri mülkiyet kullanım durumu, endüstrinin ilk günlerinde dijital mülkiyet belgelerini saklamak ve izlemek için Bitcoin Blockchain’i kullanan şirketler ile kuruldu. O zamandan beri, teknolojiyi Bitcoin temelli olmayan ağlara uygulayan bir dizi girişim ve proje yayınlandı. Örneğin, geçtiğimiz yıl, Amerikan Besteciler Derneği tarafından başlatılan bir proje, yasal olarak korunan müzik eserlerinin sahipliğini izlemek için bir platform geliştirmeye başladı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin