Apple Ripple’ın Inter-Ledger Prokolünü destekliyor
Apple Ripple’ın Inter-Ledger Prokolünü destekliyor

Apple Ripple’ın Inter-Ledger Protokolünü destekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Apple Ripple’ın Inter-Ledger Protokolünü destekliyor.

Apple Ripple’ın Inter-Ledger Protokolünü destekleyen yeni bir güncelleme yapıyor

Pazartesi günü yapılan açıklamada Apple, Ripple’ın Inter-Ledger Protokolü (ILP)’nü destekleyen yeni bir güncelleme yapılacağını duyurdu.

ILP, XRP’deki ödemelere ve transferlere daha hızlı bir hizmet sunuyor

Bu kripto para birimi ve Blockchain ödemelerini kolaylaştırabilecek bir ağ. Şu anda, Ripple’ın ILP protokolü XRP’nin hareketini desteklemek amacıyla bir çok sayıda kripto para biriminin bu ağdan geçmesine izin veriyor. Ancak ILP, XRP’deki ödemelere ve transferlere daha hızlı bir hizmet sunuyor. Farhan Hussain’in Ripple’ın ILP protokolünün pratikte nasıl çalıştığını gösteren bir videosu bulunuyor. Farhan Hussain’in videosunu bu linkten izleyebilirsiniz.

Bu Apple’ın uygulama mağazasındaki hizmetler için gelecekte kripto paraları ödeme olarak kabul edeceğini göstermekte

Apple’ın güncellemesi, hem macOS 11.1 ve hem de iOS 11.1 sürümlerini (sırasıyla iMac ve iPhone modelleri için) kullananlar için Safari tarayıcısı aracılığıyla kullanıma açılacak. Bu Apple’ın uygulama mağazasındaki hizmetler için gelecekte kripto para birimlerini ödeme olarak kabul edeceğini göstermekte. Burada önemli olan ise Apple’ın mevcut ödeme hizmeti olan Apple Pay’in bu sisteme nasıl entegre edileceği.

Apple Pay, kullanıcılara telefonları aracılığıyla temassız bir ödeme hizmeti sağlıyor

Apple Pay yakın alan iletişimi (NFC) ile kullanıcılara telefonları aracılığıyla “temassız bir ödeme” hizmeti sağlıyor. Aynı şekilde kullanıcılar yeni banka kartı ile dükkanlarda, barlarda, kafelerde ve genel olarak kartla ödeme yapılan her yerde Apple telefonları aracılığı ile temassız ödemeyi kullanabiliyor.

Apple Pay, Ripple’ın ILP protokolünün NFC’ye entegrasyonu ile kripto paralar aracılığıyla temassız ödeme hizmeti sağlayacak

Apple Pay, Ripple’ın ILP protokolünün NFC’ye entegrasyonu ile kripto paralar aracılığıyla temassız ödeme hizmeti sağlayacak. Ripple ILP yalnızca Ripple’ı desteklemediğinden, bu durumda bir çok farklı kripto para birimi Apple’ın ödeme altyapısında desteklenebilecek. Ayrıca Ripple ILP’si burada izlenecek protokol olduğundan, XRP Apple sistemlerine muhtemelen diğer bir çok ödeme seçeneğinden daha önce entegre olacak demektir.

Ripple’ın dünya çapında popüler olma planları gerçekleşiyor

Bu son birkaç gündür Ripple için ileriye doğru atılan büyük bir adımlardan biri. Nisan ayının Ripple topluluğu için büyük bir ay olacağı belirtiliyordu.  Görünüşe bakılırsa Ripple’ın dünya çapında popüler olma planları gerçekleşiyor. Apple ve yakında ortaya çıkacak Santander söylentileri ile birlikte Ripple’ın geleceğinin resmi netleşiyor.

Ripple’ın değerinde bir artış olması bekleniyor

Bunun sonucunda Ripple’ın değerinde bir artış olması bekleniyor. Piyasalar bu sabah hala biraz durgun görünüyor ve bu duyurular çoğunlukla beklendiği için, Ripple açısından çok büyük bir değişim yaratmıyor. Yine de tüm bu haberler kripto para sektörü açısından oldukça önemli gelişmeler.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin