featured

Elon Musk, son faiz artışlarını “zararlı” olarak nitelendirdi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir yıl daha geride kalırken, yine ekonominin en çok konuşulduğu günlerden geçiyoruz. Amerika başta olmak üzere birçok ülkede ekonomik veriler artık çok yükü öneme sahip oldu. Bu durum ülkemizde daha fazla geçerliydi. Ancak bir veri hem piyasaları hem dünya genelinde gidişatı etkiliyordu.

Amerika’dan gelen enflasyon verileri ve faiz kararı tüm dünyanın yakından takip ettiği olaydı. Kripto topluluğu bile bu verileri takip ederek pozisyon alıyordu. Yıl bitimine az bir süre kala Elon Musk, geçtiğimiz faiz kararlarını değerlendirdi.

Tesla CEO’su ve Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, Federal Rezerv’in son oran artışlarının “tarihe şimdiye kadarki en zarar verici olarak geçebileceğini” söyledi. Milyarder, ABD merkez bankasının “ciddi bir durgunluk olasılığını büyük ölçüde artırdığını” vurgulayarak Fed’i faiz oranlarını derhal indirmeye çağırdı.

Elon Musk’ın gündeminde faiz artışı var

Tesla, SpaceX ve Twitter patronu olan Elon Musk, ekonomik verileri bizzat yakından takip ediyor. Twitter kullanıcıları daha çok Dogecoin gibi haberleriyle takip ediyor. Fakat ünlü işadamı farklı proje ve iş alanlarıyla da kendini gösteriyor. 

Musk, perşembe günü Federal Rezerv’in faiz oranlarını hızla artırmasının zararlı etkisi konusunda uyardı. Uyarısı, eski yatırım yöneticisi Genevieve Roch-Decter’in “Fed faiz oranlarını hiç bu yıldan daha hızlı artırmadı” şeklindeki tweet’ine yanıt olarak geldi. Elon Musk şunları yazdı:

“Tekrarlama riski altında, bu Fed oran artışları tarihe şimdiye kadarki en zarar verici olarak geçebilir.”

Birçok kişi Musk ile aynı fikirdeydi: “Katılıyorum Elon. Mortgage sektörü kan içinde kaldı. Benim gibi iyi profesyoneller (pazarlama) işten çıkarıldı. Tarihi düşüklerde uygulamalar. Bu bir felaket” yorumunu yaptı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin