O şehirde artık kripto para madenciliği için vergi toplanacak!

O şehirde artık kripto para madenciliği için vergi toplanacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para madenciliği ile ilgili ülkelerin yeni kararları gün yüzüne çıkıyor. Madenciler bir yandan maliyet ile uğraşırken diğer yandan ülkelerin yerel yönetimiyle anlaşmaya çalışıyor. Günümüzde madencilik faaliyetleri her açıdan zor olması büyük şirketleri daha da çıkmaz sokağa itiyor.

Çin’in başlattığı yasaklamanın ardından bölgeden uzaklaşan madenciler yeni ülkelere akın etti. Ancak bu ülkelerde de bazı sorunlar kripto para madenciliğinin peşini bırakmadı. Her açıdan 2022 yılı madencilik faaliyeti yürüten şirketler için zor oldu.

Şimdi Latin Amerika bölgesinde yer alan ülkede yeni bir karara imza atıldı. LATAM bölgesinin önemli şehirlerinde biri olan Arjantin şehri Buenos Aires, kripto para madenciliği için vergi alacak.

Buenos Aires, kripto para madenciliği için düğmeye bastı

Dış basının haberine göre kripto para madenciliği yapan işletmeler Buenos Aires’te artık vergi verecek. Arjantin’deki Buenos Aires eyaleti, 2023’te kripto para madenciliğini ve muhtemelen staking’i vergilendirmeye başlayacak. 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla vergilendirmenin geçerli olacağı düşünülüyor.

Yeni bir teklif, vergi yasasını değiştirerek kripto para madenciliğini bu işlemler yoluyla hesaplanan gelir üzerinden %4 oranında vergilendirilebilir bir faaliyet olarak tanıtacak. Ancak, staking’in vergilendirilip vergilendirilmeyeceği henüz belli değil. Bu konu hakkında karar daha sonrasında netlik kazanacak.

Vergiler eyalet hükümetine ödenecek. Arjantin ulusal hükümeti tarafından belirlenen diğer vergilerle ilgili olmayacak. Belge ayrıca, bu verginin yalnızca bu etkinliği dağıtmak için kullanılan donanımın eyaletin yetki alanında olması durumunda uygulanacağını gösteriyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin