24 bin dolarla flört eden Bitcoin için hissiyat çok olumlu: Sırada ne var?
24 bin dolarla flört eden Bitcoin için hissiyat çok olumlu: Sırada ne var?

Ellerini duvarlara vuracaklar: Bitcoin ana akım haline geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 99bitcoins.com web sitesine göre, bugüne kadar Bitcoin toplam 341 kez öldü. Bitcoin’in ölümüyle ilgili en son rapor, eski Bear Stearns analisti Jesse Felder’in iki haftadan kısa bir süre önce yazdığı The Felder Report’tan geldi:

“Ponzi programları erken benimseyenler için harika sonuç verebilir. Ancak bu, herhangi bir şekilde veya formda bitcoin’i, özellikle oyuna geç kalanlar için iyi bir yatırım ve hatta bir değer deposu yapmaz. Bu nedenle, borsada alışılmadık bir değer ya da altın gibi gerçek bir değer deposu olarak algıladığım şeye BTC’yi yerleştiremiyoum.”

Bu raporun yayınlandığı sırada BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasına günler kalmıştı. Bu, fiyatı ne olursa olsun, Bitcoin’in sonsuza kadar oradaki sert şüpheciler için ayrıntılı bir dolandırıcılık olacağını gösteriyor.

Bitcoin daily chart

Pozisyonlarını yeniden değerlendirenler

Bir de son fiyat hareketleri ışığında pozisyonlarını yeniden değerlendirenler var. Bazı durumlarda, bu, kripto para birimine karşı daha fazla kabul görmeye yol açtı.

Bunun son bir örneği, milyarder hedge fonu yöneticisi Ray Dalio’nun Bitcoin ile ilgili 18 bin dolara ulaştığı için bir şeyleri kaçırıyor olabileceğini kabul etmesiydi.

Ayrıca, JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Bitcoin’e olan düşmanlığını gizlemedi. Onaylamakta yetersiz kalsa da, en azından “Bitcoin bir sahtekarlıktır” yorumunda geri adım attı.

Yıllara göre Bitcoin ölümlerinin çan eğrisi modeline dayanarak, 2010’da birkaç raporun, 2017’de 124 ölüm raporunun yer aldığını görüyoruz. 2020 yılına gelindiğinde ise bu rakam sadece 7 idi. Burada kesinlikle Bitcoin şüphecilerinin güç kaybettiğini çok rahat söyleyebiliriz.

2020 Bitcoin yılı

Kurumsal alıcıların körüklediği %170’lik bir artış, birçok Bitcoin şüphecisini tekrar düşünmeye zorladı. Aslında 2020, önde gelen kripto para birimi için çok önemli bir yıl olacak.

Kripto savunucusu Mike Novogratz, bunun yaşadığımız olağanüstü zamanlardan kaynaklandığını söyledi. Şu anda, her seviyedeki yatırımcılar fiat paraya giderek güvenmemeye başladı.

Geçmişte bunu söyleyenler toplumun uç üyeleri, cypherpunklar ve teknoloji meraklılarıydı. Ancak şimdi 2020’de, halka açık saygın firmaların Bitcoin’i onaylamasıyla, mesaj çok daha fazla ağırlık taşıyor.

Novogratz’ın ifade ettiği gibi, son 11 yılın ivmesi kaçış hızına ulaştı.

Öyle ki, S&P Dow Jones Endekslerinde Küresel İnovasyon ve Strateji Başkanı Peter Roffman, kısa süre önce 2021’de gelecek bir kripto para birimi endeksini duyurdu.

Kripto uzmanları, bu hamlenin alana alakasız kalma korkusuyla motive edildiğini iddia edecekler. Ancak gerçek şu ki, kripto para birimi ana akım haline geliyor.

Beklentiler, ek satın alma baskısının Bitcoin için daha fazla fiyat artışına yol açacağı yönünde.

Şu anda durduğumuz yerden 100 bin dolar, 500 bin dolar, hatta 1 milyon dolarlık tuhaf fiyat tahminleri yapılsa da, en ateşli şüphecinin bile boyun eğmek ve fırsatları kaçırdığı için ellerini duvarlara vurmak zorunda kalacağı bir fiyat mutlaka gelecek.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin