MicroStrategy, Bitcoin portföyünü büyütmeye devam ediyor, bu sefer ne kadar aldılar?
MicroStrategy, Bitcoin portföyünü büyütmeye devam ediyor, bu sefer ne kadar aldılar?

MicroStrategy devasa miktarda Bitcoin alımı daha yapacak – yeni ralli kapıda mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Önde gelen iş zekası şirketi MicroStrategy, 400 milyon dolar daha Bitcoin alımı yapacağını açıkladı.

Dünyanın en büyük halka açık iş zekası şirketi olan MicroStrategy, 400 milyon dolarlık menkul kıymet arzından elde edilen gelirleri Bitcoin’e yatırmayı planladığını duyurdu.

“Microstrategy, menkul kıymetlerin satışından elde edilen net geliri Bitcoin’e yatırmayı planlıyor.”

62.000 Bitcoin

Mevcut fiyatlarla, 400 milyon dolar şirketin sahipliğini 20.833 artıracak ve bu da firmanın toplam kripto zulasını neredeyse 62.000 BTC’ye çıkaracak.

Microstrategy, senet sahiplerine Aralık 2025’e kadar altı ayda bir faiz ödeyecek. Firma ayrıca, senetleri 20 Aralık 2023’ten itibaren nakit paraya çevirme hakkını saklı tutuyor.

Duyuru, MicroStrategy’nin teklifin başlamasından itibaren 13 gün içinde ilk alıcılarına 60 milyon dolar değerinde ek banknot sunabileceğini belirtiyor.

Menkul kıymetler, Menkul Kıymetler Kanunu’nun 144. Kuralı uyarınca ihraç edilecek ve yalnızca nitelikli kurumsal yatırımcıların kullanımına sunulacaktır.

MicroStrategy’nin duyurusuna yanıt olarak, New York merkezli yatırım şirketi VanEck’in CEO’su Gabor Gurbacs, teklifin halka açık bir şirketten çok bir dijital varlık fonunun göstergesi olduğunu öne sürdü:

Kripto dünyasına etkisi

MicroStrategy, 21.454 BTC’yi 250 milyon dolara satın aldıktan sonra Bitcoin’i birincil rezerv varlığı olarak benimsediğini açıkladığı Ağustos ayında kripto dünyasında önemli etkiler yarattı. Ardından, sonraki ay 175 milyon dolara 16.796 BTC daha satın aldı. Alımlar Coinbase’in OTC ve aracılık platformu üzerinden yapıldı.

MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, sadece birkaç gün önce 5 Aralık’ta, firmanın 50 milyon dolara her biri yaklaşık 19.427 dolardan 2.574 BTC daha satın aldığını ve toplam kripto varlıklarını yaklaşık 40.824 BTC’ye çıkardığını duyurdu.

Mevcut piyasa değerinde, MicroStrategy’nin BTC zulası yaklaşık 784 milyon dolar değerinde. Yani bu rakam firmanın şu anda 475 milyon dolarlık yatırımında %65’lik kar yaptığı anlamına geliyor.

Şimdi kripto dünyası MicroStrategy’nin son alımı sonrasında yeni bir rallinin olup olmayacağını merak ediyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin