featured

Bitcoin yatırımcıları yüksek risk alma eğiliminde! Bunun fiyata etkisi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zincir üstü veriler, yatırımcıların kullandığı kaldıraç yüksek yüksek olduğu için Bitcoin vadeli işlem piyasasının son zamanlarda ısınmaya devam ettiğini gösteriyor.

Bitcoin kaldıraç oranı yüksek

Kripto para piyasasındaki bir hareketlenmenin ardından bir analistin belirttiği gibi, piyasada kullanılan kaldıraç son zamanlarda yeni bir yüksek seviyeye ulaştı.

“Tüm borsalar tahmini kaldıraç oranı”, açık faiz ile döviz rezervi arasındaki oran olarak tanımlanan bir göstergedir.

Bu metriğin değeri yüksek olduğunda, ortalama yatırımcının şu anda borsalarda büyük miktarda kaldıraç kullandığı anlamına gelir. Böyle bir eğilim, yatırımcıların şu anda yüksek risk almaya istekli olduğunu gösteriyor.

Bitcoin’deki son birkaç yıldaki tahmini kaldıraç oranını gösteren bir grafik:

Bitcoin grafik

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Bitcoin tahmini kaldıraç oranı son haftalarda yükseliyor. Bir süre önce de tüm zamanların yeni bir rekorunu kırdı.

Ancak, o zamandan beri göstergenin değeri biraz düştü. Bu düşüş, büyük miktarda kaldıracı ortadan kaldıran TÜFE açıklamasına bağlı olarak piyasadaki son geçici volatilite patlaması tarafından tetiklendi.

Bununla birlikte, düşüşe rağmen göstergenin değeri oldukça yüksek kaldı. Bu da piyasada hâlâ bol miktarda kaldıraç kullanıldığı anlamına geliyor.

Tarihsel olarak, aşırı kaldıraçlı piyasalar genellikle çok keskin fiyat hareketleriyle sonuçlandı. Çünkü tasfiyeler bu tür ortamlarda oldukça kolay gerçekleşme eğilimindedir.

Bu tür durumlar, onlara neden olan fiyat hareketini artırarak daha da fazla tasfiyeye yol açar. Tasfiyelerin bir araya geldiği bu olaya sıkışma denir.

Şu anda Bitcoin vadeli işlem piyasasında kaldıraç çok yüksek olduğundan, bir sıkışma meydana gelebilir. Bu da piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatını aralığın dışına çıkarabilir.

Sıkıştırmanın hangi yöne gidebileceği konusundaki yorumlar şu şekilde:

Perakende yatırımcılar kurumsal yatırımcılara kıyasla aşırı derecede yükselişteyken, risk-ödül durumu boğalar için iyi görünmüyor.

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin, 19,100 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 7 gün içinde %2 oranında bir düşüş yaşandığı anlamına gelir.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin