featured

Gözde altcoin, kararsız hareketine son vermek istiyor! Boğalar savaşı kazanabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan ETC, daha yüksek zaman dilimlerinde ayılara teslim olmuş durumda.

Ethereum Classic (ETC), 15 Ekim’de piyasalarda cansız bir performans gösterdi. Daha düşük bir zaman diliminde önemli bir direnç noktasının yakınında işlem gördü. Ancak önemli miktarda ne ilerleyebildi ne de geriledi.

Belki de bu, ETC için volatilitenin düştüğü bir hafta sonu anlamına geliyordur. Bu durumda 17 Ekim haftası bu sorunu çözebilir. Ancak şu anda ayıların üstünlüğü var. Eylül ayında hash oranındaki artış, fiyatın hızla 40 dolara yükseldiğini gördü. Ancak, o zamandan beri aşağı yönlü bir hareket sergiliyor.

Düşüş faktörlerinin birleşmesi

Altcoin’in 24,52 dolardan 20,58 dolara doğru olan hareketine dayanarak bir dizi Fibonacci düzeltme seviyesi çizildi. %61,8 ve %78,6 geri çekilme seviyelerinin 23,01 dolar ve 23,68 dolar seviyelerinde olduğu görüldü. Dört saatlik ve günlük grafiklerin incelenmesi sonucunda piyasa yapısının düşüş eğiliminde olduğu söylenebilir.

altcoin ETC grafik

Bu nedenle, kısa vadeli yatırımcılar zarar etmiş olabilir. Fibonacci geri çekilme seviyelerindeki altın cep, 23 dolar bölgesinde düşüş kırılmasına işaret ediyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) de nötr 50 çizgisinin altındaydı. Bu da gizli bir düşüş sapması oluşturup ve düşüş trendinin devamına işaret edebilir.

Altcoin’in düşüş tezinin geçersiz kılınması için 23,6 doların üzerine kesin kapanış gerçekleşmesi gerekiyor. Bununla birlikte, daha yukarıda 24 dolar ile 24,5 dolar bölgesinde aşağı yönlü bir sipariş bloğu görüldü. Ayıların fiyat hedefleri, Fibonacci düzeltme seviyelerinin her biri olacaktır. Bunların tümü kısmen kâr elde etmek ve aynı zamanda zararı durdurmak için kullanılabilir.

Bu durumda yatırımcılar 24 dolarlık bölgenin yakınında short pozisyonları düşünebilir.

Yatırımcılar güçlü bir hareket bekliyor

Coinglass verilerine göre piyasa katılımcılarının %51,7’si short pozisyonlara sahip. Bu durumda Ethereum Classic’in fiyatı daha yükseğe çıkabilir ve bu ayıları pes etmeye zorlayabilir.

Ya da satış baskısının artması ile birlikte altcoin daha ağır bir darbe alabilir. Bunu zaman kesin olarak gösterecek. Ancak teknik veriler aşağı yönlü hareketin daha olası olduğuna işaret ediyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin