featured

Piyasa lideri Bitcoin, neden yine 30,000 doların altında sıkışıp kaldı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, yine 30,000 dolar seviyesinin altında sıkışıp kalmış durumda. Bu da yatırımcılar için hiç de umut verici değil. Piyasa lideri, Terra çöküşünden sonra toparlanma belirtileri gösterdi. Ancak, yatırımcılar BTC’nin fiyat hareketlerinden pek de memnun gibi değil. Şimdi soru şu: BTC neden tekrar düştü ve yatırımcılar için yakın vadede herhangi bir toparlanma görülüyor mu?

Bitcoin’in kararsız hareketleri

Terra çöküşünden sonra BTC fiyatı yeniden 29,000 dolar civarında işlem görüyor. BTC fiyatını, destek noktalarına çeken birçok faktör var.

Özellikle, S&P 500 ve NASDAQ üst üste yedinci haftasını kayıpla tamamladı. Bu, 2001’deki dotcom balonunun sona ermesinden bu yana en uzun mağlubiyet serisi. Ayrıca Dow, 1932 Büyük Buhran’dan bu yana en uzun galibiyet serisini bozdu ve son sekiz haftadır mağlubiyet serisi yakalamış durumda.

Bir Santiment tweet’i, BTC ile S&P 500 endeksi arasında bir korelasyon olduğunu ve BTC’nin yukarı yönlü hareketinin “hisse senetleri” tarafından nasıl “durdurulduğuna” işaret etti. Ana endeksler, durgunluk ve genel olarak yaklaşan enflasyonun uyarı işaretleri ile birlikte serbest düşüş yaşanmasına sebep oluyor.

Öyle olsa bile, piyasa lideri boğaların yalnızca ayılarla mücadeleyi kaybetmemek için 30 bin dolarlık işarete adım attığını gördü. Bu yazının yazıldığı sırada Korku ve Açgözlülük Endeksi ‘Aşırı Korku’yu göstererek 13’te kaldı.

Grafikler ne diyor?

Metrikler, yukarıda belirtilen bilgilerle uyumlu. Grafikler Bitcoin ağı üzerinde endişe verici sinyaller gönderiyor. Yatırımcıların korkusu düşük işlem hacimlerinden de anlaşılabiliyor.

Glassnode raporlarına göre, işlem hacmi 21 Mayıs’ta dört ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu aşırı düşük seviye en son, işlem hacminin 145,015,1 BTC olduğu Mart 2022’de görülmüştü.

Bitcoin grafik

Bitcoin’in düşüş eğilimini vurgulayan bir başka ölçüm, NVT sinyalidir. Glassnode’a göre 21 Mayıs’ta Bitcoin için NVT sinyali, 235,2 ile dört yılın en düşük seviyesi olan şaşırtıcı bir seviyede kaldı.

Bu, Bitcoin’in tarihsel olarak bir birikim dönemi sunan yerel bir pazar tabanına yaklaştığını gösteriyor. Ancak şu anda, varlıkların indirimli fiyatları nedeniyle piyasada temel bir FUD hissiyatı var.

Daha fazlası var

İlginç bir şekilde, ünlü kripto analisti Plan B, yakın zamanda BTC fiyatlarında bir trendin tersine döndüğünü öne süren bir tweet attı. Plan B’nin fiyat tahminleri, 1,8 milyon Twitter takipçisi göz önüne alındığında kripto topluluğunda analiz için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Plan B, ayı piyasası için yakın bir sona varmak için “Gerçekleşen Fiyat/Hareketli Ortalama (RPMA)” ve RSI ölçümlerini kullandı. Plan B, RPMA’nın Bitcoin için “en iyi” gösterge olduğunu öne sürerek BTC kurtarma konusunda artan bir güven olduğunu söyledi. Tüm düşüş sinyallerine rağmen, Plan B hızlı bir canlanma için umutlu görünüyor.

Göstergeler veya analistler ne derse desin, Bitcoin’in gelecekteki fiyat yörüngesini yalnızca zaman gösterebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin