featured

Kripto kışı devam ederken, Bitcoin yatırımı için doğru zaman mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında lider olan Bitcoin’in fiyatı, 30,000 dolar seviyesinde tutunamıyor. Bu yazının yazıldığı sırada 29,200 dolar civarında işlem görüyor. Ayılar, piyasada baskın olmaya devam ederken BTC fiyatı daha fazla düşüş yaşayabilir. Bir ralli başlamadan önce hangi alana daha fazla alıcı gelmesi gerekiyor?

kripto kış Bitcoin

Bitcoin fiyatı, işlem haftasının açılışında 31,321 dolar seviyesinde kesin bir ret yaşadığından aşağı yönlü risk hâlâ devam ediyor. Hemen üstündeki dağıtım bölgesi ve aşağıdaki kırılma ile, ayılar sürücü koltuğunda olduğundan dolayı Bitcoin fiyatı daha fazla değer kaybedebilir. Ancak, bir geri dönüş her zaman ihtimal dahilinde. BTC fiyatı, boğalar için yeni bir dağıtım alanı olarak 19,036 dolar ile 16,020 dolar arasında tanımlanmış bir bölgeye gerileyebilir.

Bir geri dönüşten önce %40 ila %50 arasında bir artış yaşanabilir

Fiyat her hafta düşüş yaşamaya devam ettiği için Bitcoin fiyatı çeşitli baskılar altında. Küresel piyasalarda olduğu gibi sadece fiyat hareketini etkileyen önemli makroekonomik ve jeopolitik sorunlar değil. Daha fazla yeşil varlık katlanarak büyüyor. Madencilik çevre dostu olmadığı için kurumlar, hedge fonları ve emeklilik fonlarının Bitcoin’in bir parçası olması zorlaşıyor. Bu madenciliğin enerji tüketiminden çıkan geniş karbon ayak izi, uzun vadede Bitcoin fiyatı için madenciliğin ne kadar sürdürülebilir olacağı ve ana kripto para birimi olarak kullanılacağı konusunda sistemik bir sorun yaratıyor.

Bu nedenle BTC fiyatının kendisine karşı birçok unsuru var. Bu da sadece daha fazla olumsuzluğun geleceği anlamına geliyor. Bir noktada fiyat, boğaların katılmak isteyeceği adil değer noktasına ulaşmış olacak. Grafiklere bakıldığında, 2020 sonundan itibaren 16,020 dolar ile 19,036 dolar arasında bir bölge belirlenebilir. Bu, boğaların kontrolü ayılardan devralması için ideal bir dağıtım seviyesidir. O zamana kadar Bitcoin yatırımcıları, kripto para biriminde yatırımcı duyarlılığını bozan olumsuz imajı ortadan kaldırmak için daha yeşil bir çözüm bulabilirler.

Bitcoin grafik

Yatırımcılar, tek bir başlığın bu aşağı yönlü baskıları kıran dik bir yükselişi kolayca tetikleyebileceği çeşitli jeopolitik temalar üzerinde seçim yapabildiğinden, daha erken bir dönüş elbette her zaman mümkündür. Geri dönüş için haftalık grafiklerde 30,000 doların üzerinde kesin bir kapanış yapılması gerekiyor. Tercihen bu seviye 32,650 doların üzerinde olursa 36,709 dolara kadar bir rallinin önünü açabilir. O andan itibaren, 40,000 dolar seviyesi yeniden bir hedef haline gelecek. Bu da fiyatta %40 oranında bir geri dönüş anlamına gelir.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin