Faiz artışından sonra Bitcoin balinaları ne alemde? Aç gözlülük var mı?

Bitcoin büyük balinaları, aşağı yönlü hareketlerde BTC alımını esirgemedi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para biriminde oynaklık devam ederken Bitcoin büyük balinaları yine devreye girdi. Ocak ayından bu yana ciddi bir birikim yapan hesaplar, düşüşe rağmen varlıklarını korudu. 

8 Şubat Salı günü, Bitcoin (BTC) yukarı doğru devam eden bir rallide 45.500 dolara kadar tırmandı. Bununla birlikte, dünyanın en büyük kripto para birimi kısmi bir geri çekilmeye tanık oldu. Şimdi ise %1.58 düşüşle 43.700$ seviyelerinde işlem görüyor. 

Son fiyat artışıyla birlikte Bitcoin, Kasım ayından bu yana düşen trend çizgisinden bir çıkış sağlamayı başardı. Miller Tabak Co.’nun baş piyasa stratejisti Matt Maley, Bloomberg’e bir röportaj verdi. Maley, Bitcoin’in son gerilemenin ardından geçen haftaki kazanımlarının çoğunu bozmadan bir süre dinlenebileceğini söyledi. Maley daha sonrasında, 

“Bugünün geri çekilmesi, büyük bir hamlenin ardından elde edilen bazı kârlardan kaynaklanıyor. Bitcoin iki haftadan daha kısa bir sürede gün içi bazında yaklaşık %38 ralli yaptı. Bu yüzden bence yatırımcıların kısa vadeli kârlar alması normal.”

Bitcoin büyük balinaları birikimlerini sürdürdü

Yaklaşık 1 hafta boyunca BTC iyi bir performans sergiledi. Uzun süren ayı sezonu ve düşüş trendi büyük ölçüde bitmiş olabilir. Bu süre zarfında en çok Bitcoin büyük balinaları yararlandı. 

Bitcoin büyük balinaları birikim sürdürdü

Bitcoin Ocak ayının son ayı boyunca aşağı yönlü bir yörüngedeyken, mega balinalar Ocak ayının sonuna kadar birikimlerine devam etti. Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment, bunun 2019’dan bu yana üç yıldaki en hızlı birikim olduğunu söylüyor. Santiment,

“Bitcoin büyük balinaları son 7 haftada önemli ölçüde birikim yaptı. 1.000 BTC ya da daha fazla olan adresler, 23 Aralık’tan bu yana birleşik cüzdanlarına toplam 220.000 BTC ekledi. Bu rakam, Eylül 2019’dan bu yana gördüğümüz en hızlı birikim olarak kayıtlara geçti.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin