Ripple davası: 17 Şubat davada neden önemli?

Ripple davası: 17 Şubat davada neden önemli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ripple ve SEC arasındaki dava halen sürüyor. Yaklaşık 3 senedir devam eden henüz bir sonuca kavuşmadı. İlk davanın seyrinde Ripple büyük bir darbe almıştı. Ancak dana sonrasında Ripple Labs şirketinin savunması süreci yumuşattı. Ripple davası için 17 Şubat ise kritik olabilir. 

Mühürlü notların ardındaki gizem merak ediliyor. SEC ve Ripple davası bu süreçte hız kazanabilir. Sonraki birkaç hamle ise XRP’inin kaderini belirleyebilir. Böyle bir hamle, Yargıç Analisa’nın geçen hafta davada kilit delil olarak adlandırılan iki notu açma ve yayınlama kararıydı. Notların halka açık olarak kaldırılması için son tarih 17 Şubat 2022.

Ripple Labs şirketi kadar SEC tarafında da gelişmeler yaşanıyor. Her ne kadar davayı savunan bir şirket olsa da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, sert bir görünüm sergiliyor.

Ripple davası için dosya detayları

Reuters tarafından bildirildiği üzere SEC, belgelerin Ripple ve Christian Larsen’in XRP tokenın federal yasalara göre bir menkul kıymet olarak kabul edilmesi durumunda riskin farkında olduklarını gösterdiğine inanıyor. Ripple ve hükümet, Ripple’ın dış danışmanının bu iki notta söylediklerine dair tamamen farklı açıklamalar sundu. 

Diğer yandan Ripple ve Larsen, düzenleyicilerin notları yanlış nitelendirdiğini belirtiyor. Belgelerin, Ripple’ın avukatlarının nihayetinde belirteçlerinin menkul kıymet olmadığı sonucuna vardığını gösterdiğini söylediler. Yani her iki taraf birbirine bir şeyleri dayatmaya çalışıyor. 

Ripple menkul kıymet olarak tanımlamıyor, SEC ise aksine bir menkul kıymet şeklinde görüyor. Bununla birlikte, Yargıç Torres’in geçtiğimiz günlerde iki notu kamuya açıklayıp yayınladığını duyurduğu gibi, gizem 17 Şubat’ta veya öncesinde çözülmüş olacak.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin