Bitcoin 2022 yılının ikinci en yüksek günlük kapanışını gördü

Bitcoin 2022 yılının ikinci en yüksek günlük kapanışını gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Savaş ortamını negatif durumdan pozitife çeviren kripto varlıklar, Mart ayına iyi bir başlangıç yaptı. Uzman ve analistlerin yükseliş beklentisi kendini göstermeye başladı. Ancak henüz tamamen havaya girmek yanıltıcı olabilir. Bu ay bir Fed toplantısının olduğunu unutmayın. Diğer taraftan Bitcoin 2022 yılında ikinci kez en iyi yükselişlerden birine imza attı. 

Kısa vadeli alçalan bir direnç çizgisinin üzerine çıktıktan sonra Bitcoin (BTC), 44.100 dolarlık yatay direnç alanının üzerine çıkmaya çalışıyor. Bitcoin, 24 Ocak’tan bu yana yükselen bir destek çizgisinin üzerine çıkıyor. Hattan geri döndükten sonra ise, iki uzun düşük fitil oluşturdu. 

28 Şubat’ta BTC, büyük bir yükseliş şamdanı gösterdi. Ardından ertesi gün daha küçük bir yükseliş şamdanı izledi. Şu anda 44.400 dolarlık direnç alanının hemen altında işlem görüyor. Eğer kırmayı başarırsa, bir sonraki en yakın direnç 51,100 dolar civarında. Bitcoin 2022 yılı için bu seviye inanılmaz iyi olacaktır.

Bitcoin teknik analiz

Teknik göstergeler, hem RSI hem de MACD arttığından ve ilki 50’nin üzerinde olduğundan, yükseliş tablosu çiziyor. Bununla birlikte, yükseliş eğiliminin tersine döndüğünü teyit etmek için MACD’nin de pozitif bölgeye geçmesi gerekiyor. 

Altı saatlik grafik, BTC’nin azalan bir direnç çizgisinden çıktığını gösteriyor. Bu, kısa vadeli düzeltmenin bittiğine dair güçlü bir işaret. Buna ek olarak BTC, 0,786 Fib geri çekilme direnç seviyesini geri aldı. Bu, tam bir geri çekilme yapmadan önceki son önemli Fib seviyesidir.

Kesin olarak net bir kısa vadeli model olmasa da BTC’nin 1 Mart’tan bu yana simetrik bir üçgen içinde işlem görüyor olması mümkündür. Tüm bu pozitif durumla beraber Bitcoin 2022 yılında en iyi ikinci günlük kapanışını yaptı. Bir yenisi daha gelmesi güveni artıracaktır.

BTC dalga analizi

Kısa vadeli sayı, BTC’nin beş dalgalı yukarı yönlü bir hareketin dördüncü dalgasında olduğunu gösteriyor. Bunun ana nedeni, fiyatın kanalın önceki direnç çizgisinin üzerinde kalması ve potansiyel olarak bunu destek olarak doğrulaması.

BTC simetrik bir üçgen oluşturursa, bunun doğru sayı olduğunu önermek için uzun bir yol katetmek isteyecektir.

Alternatif olarak BTC, 43.000 dolardan kanalın orta çizgisine doğru düşebilir. Hala geçerli bir dördüncü dalga oluşumunda olabilir. Bu, dördüncü dalga geri çekilmesini  yaratacaktır. Bununla birlikte, 40.330 dolardan birinci dalganın (kırmızı çizgi) altına bir düşüş, bu belirli dalga sayısını geçersiz kılabilir.

Uzun vadeli dalga analizinde ise, artış beş dalgalı bir model olarak onaylanma ihtimali masa olabilir. Burada en olası sayım, düzeltmenin 24 Şubat’ta kesilmiş bir alt dalga beşle (yeşil simge) sona erdiğini gösterir. Bitcoin 2022 yılında yeni bir rekora imza atması yatırımcılar tartından sürpriz olmaz.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin