Ukrayna’ya yapılan kripto yardımı 50 milyon doları aştı

Ukrayna’ya yapılan kripto yardımı 50 milyon doları aştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ukrayna-Rusya savaşında en çok yardımlar dikkat çekti. Ukrayna’nın talebi üzerine birçok birey yardımda bulundu. Üstelik bu yardımların önemli bir kısmı kripto ile yapıldı. Kripto yardımı piyasayı iyileştirirken, güven tazelemiş oldu. 

Ukrayna Hükümeti Salı günü yaptığı açıklamada, bağışlar 50 milyon doları aştığı için ülkenin resmi cüzdanına bağışlanan kripto para birimini AirDrop ile göndereceğini söyledi. Ülkenin resmi twitter hesabı, bir AirDrop’un onaylandığını belirtti. Yetkililer, 3 Mart Perşembe günü Kiev saatiyle 18.00’de bir anlık görüntünün alınacağını söyledi.

Airdrop, büyüyen bir blok zinciri projesinin, genellikle bir promosyon taktiği olarak topluluğunun üyelerine ücretsiz tokenlar yayınladığı bir olaydır. Hareket, söz konusu platformla etkileşimi artırmak için kullanılır.

Kripto yardımı sonrası AirDrop

Airdrop’lar geçen yıldan beri NFT topluluğunda da ilgi gördü. OpenSea NFT pazarının üyeleri kısa süre önce SOS adında ücretsiz bir Ethereum tabanlı token vermişti. 

Ukrayna hükümetinin Rus işgalinin başlangıcından bu yana Bitcoin, Ethereum ve Tether cinsinden bağışları kabul ettiği göz önüne alındığında, hangi varlıkların dağıtılacağı henüz belli değil.

Kripto yardımı 50 milyon doları geçti

Kripto yardımı 50 milyon doları geçti

Ukrayna hükümetinin kripto aracılığıyla bağış toplamaya başlamasından birkaç gün sonra, veri toplayıcı Slowmist’e göre topluluk ülkeye 50 milyon dolardan fazla dijital varlık bağışladı. Kripto yardımı büyük yankı uyandırmış oldu.

Rus işgali, ülkede elektronik ödemelerin askıya alınmasının ardından vatandaşların Tether’e yönelmesiyle ülkede kripto benimsemesinin hızla arttığını gördü. Raporlar ayrıca nakit sıkıntısının Bitcoin üzerinden ticareti teşvik ettiğini öne sürdü. Ukrayna ayrıca Rusya’yı geri çekilmeye zorlamak için kripto para kullanmaya çalıştı. Hükümet kısa süre önce birkaç büyük borsadan Rusları platformlarından tamamen yasaklamalarını istedi. 

Kripto yardımı son olarak Polkadot kurucusu Gavin Wood yapmıştı. DOT adresi üzerinden ülkeye tam tamına 5 milyon dolar yardım göndermişti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin