Altın ve Bitcoin bir arada var olabilir mi? Goldman Sachs’a göre evet!
Altın ve Bitcoin bir arada var olabilir mi? Goldman Sachs’a göre evet!

Altın fiyatı rekora koşuyor: Bitcoin nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dokuz yıldır erişmediği bir seviyeye ulaşan altın fiyatı yatırımcıların dikkatini çekmeyi sürdürüyor. Güvenli liman varlığı dendiğinde akla gelen ilk varlık olan altın, kripto para endüstrisi tarafından da yakın şekilde takip ediliyor. Zira Bitcoin’in uzun süredir güvenli liman varlıkları arasında yer aldığı düşünülüyor. Peki Bitcoin fiyatı, altının performansını takip edebilir mi?

Altın fiyatı çok yakında 1.800 dolara ulaşabilir

Ekonomik belirsizlik kaos yaratmayı sürdürürken altın bu hafta son dokuz yılın en yüksek seviyesine ulaştı. XAU/USD paritesi 1.780 doların biraz altında ancak altın fiyatı için orta vadede 1800 dolar oldukça makul bir beklenti olarak öne çıkıyor.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği, altın, altın fiyatıları, altın in, altın satın al, gram altın, anlık altın, altın yorum, çeyrek altın
XAU/USD performansı

ABD ve Çin arasındaki ticari gerilimler başta olmak üzere ekonomiyi makro çerçevede etkileyen pek çok olay, güvenli liman varlıklarına olan talebi yaklaşık iki yıldır durmaksızın artırıyor. Resesyona eklenen koronavirüs pandemisi, dünya genelinde pek çok yatırımcının altına hücum etmesine sebep oldu. Bu tarz belirsizlik dönemlerinde yatırımcılar riskli varlıklardan çıkış yaparak güvenini kanıtlamış varlıklara yöneliyor.

Bitcoin ve altın arasında pek çok benzerlik var

Enflasyona karşı riskten korunma görevi gören altın gibi güvenli liman varlıklarına olan ilgi artışı Bitcoin’e de daha fazla ilgi getirebilir. Politik gerilimlere eklenen koronavirüs pandemisinin tırmanmasıyla Bitcoin’in elindeki koz da artıyor. BTC yalnızca dijital olarak mevcut olmasına karşın doğası nedeniyle altına benzetiliyor.

Hem altının hem de Bitcoin’in sınırlı arza sahip varlıklar olduğu düşünüldüğünde bu benzerlik daha da katlanıyor. Üstelik altının arzı bilinmiyorken BTC’nin 21 milyon adet üretilebileceği biliniyor. Tüm Bitcoin’lerin 2140 yılında piyasada olacağı tahmin ediliyor. Ancak bu kıtlık özelliği, bugüne bile varlığın değerine değer katıyor.

BTC’yi öne çıkaran avantajlar söz konusu

Altın gibi güvenli bir sığınak ya da enflasyona karşı korunma görevi görmenin ötesinde, Bitcoin’in başka birçok faydası var.

Temassız kullanımı ve fiziksel dünyanın ötesinde saklanma yeteneği, Bitcoin’e altın üzerinde değer sağlıyor. Hem altın hem de Bitcoin’in aynı analistler tarafından yükselmesi bekleniyor olsa da, kripto para biriminin yarıştaki en hızlı at olduğu söyleniyor. Bu sebeple BTC’nin altını takip etmesi ve hatta onu geçebilmesi hiç de uzak bir ihtimal olarak görülmüyor.

Peki sizce altın, Bitcoin’i peşinden sürükleyebilir mi? Altın fiyatı 1.800 doları devirebilir mi? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın. Bu arada bir araştırma şirketi, Bitcoin fiyatı için 50.000 doların muhtemel hale gelmesi için bir senaryo çizdi. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin