Venezuela ve Arjantin'de Bitcoin kullanımı yükselişte: Sebebi ne?
Venezuela ve Arjantin'de Bitcoin kullanımı yükselişte: Sebebi ne?

Venezuela, pasaport başvuruları için Bitcoin kabul etmeye başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuela hükûmetinin bazı pasaport başvuruları için ödemi yöntemi olarak Bitcoin kabul etmeye başlayacağı iddia edildi.

Venezuela’da Bitcoin ile pasaport almak mümkün hale geliyor

Venezuela’nın SAIME olarak bilinen Kimlik, Göç ve Yabancılar İdari Servisi, Venezuela pasaportu isteyen vatandaşlar için yeni bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin kabul etmeyi planlıyor. Bilgiler ilk olarak 23 Haziran’da bir Reddit gönderisinde gündeme geldi.

Güncellemeyle ilgili haberler sonrasında Twitter’a da ulaştı ve bazı Venezuellalı kullanıcılar bilgileri onayladı.

Twitter kullanıcısı BTCLovera, konuyla ilgili şunu yazdı

 Kişisel olarak doğruladım ve tamamen doğru. Göçmenlik hizmeti olan Venezuela, ödemeler için Bitcoin kabul ediyor.

İlgili ödeme, Venezuela’nın kripto para birimi Petro (PTR) kullanılarak da yapılabiliyor. Bundan önce tek seçenek bolivar ile ulusal banka aracılığıyla alım yapmaktı.

Ödeme seçeneği ortaya çıktıktan birkaç saat sonra ortadan kayboldu

Şaşırtıcı bir şekilde, seçenek aslında Venezuela’da yaşayan kullanıcılar için mevcut görünmüyor. Orijinal Reddit gönderisinin yazarı bile, ödeme seçeneği yayınlandıktan sadece birkaç saat sonra yeniden doğrulama yapamadığını söyledi.

SAIME, yeni ödeme seçeneğini henüz resmi olarak onaylamadı. Sistemin ne kadar süredir etkin olduğu veya Bitcoin ödemelerine erişmek için belirli bir kullanıcı profili türü olup olmadığı bilinmiyor.

Bu arada bir araştırma şirketi, Bitcoin fiyatının 50.000 dolara çıkma ihtimali ile ilgili bir araştırma yayımladı. İlgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin