Alkışlar El Salvador için! Bitcoin ile bu muazzam hamleyi yapacaklar
Alkışlar El Salvador için! Bitcoin ile bu muazzam hamleyi yapacaklar

Alkışlar El Salvador için! Bitcoin ile bu muazzam hamleyi yapacaklar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador, yeni bir Bitcoin duyurusu ile gündemde. Ülke, varlıktan elde edilen kârların bir kısmı ile ilgili yeni bir girişimlerini duyurdu. Bir evcil hayvan hastanesi inşa edeceğini açıkladıktan yaklaşık bir ay sonra, kripto dostu ülke şimdi yatırım kazançlarının bir kısmını kullaran 20 adet BTC okulu açmak istiyor.

El Salvador, 20 adet Bitcoin okulu açıyor

Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreteri’nden yakın zamanda gelen bir tweet, El Salvador’un gelecek planlarını özetledi. Yönetim organı, BTC yatırımının şimdiden kârlı olduğunu ve bu nedenle projeyi gelirlerin bir kısmı ile finanse edeceğini açıkladı.

Yerel bir rapora göre, 20 yeni okulun inşası, yerel halk için kripto para eğitimini desteklemek için yapılacak.

Şu an itibarıyla, BTC’yi yasal ödeme aracı olarak kabul eden tek ülke El Salvador. IMF gibi küresel kuruluşlardan gelen yoğun eleştirilere rağmen, tarihi hamle bu yıl 7 Eylül’de gerçeğe dönüştü.

Beklendiği gibi, ülkenin başkanı Nayib Bukele, BTC’yi benimsemede kilit bir rol oynadı. Latin Amerika ülkesi, son satın alma işlemi Ekim ayının sonunda yaptı ve 420 BTC tutuyor.

El Salvador’daki Bitcoin kabulü, tüm vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanmadı. Hatta bazıları kanuna karşı seslerini yükseltmek için sokaklara bile çıktı. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’in “on yılın en yıkıcı teknolojisi” olması nedeniyle kıvılcımların kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

Geçen ay Başkan, gelirlerle kurulacak bir tesiste kuaför salonları, ofisler, derslikler, bir oditoryum ve muayene odaları, ameliyathaneler, rehabilitasyon, hastane ve karantina odaları gibi tıbbi istasyonlar olacağını açıklamıştı.

Hayvan hastanesi ise her gün 384 konsültasyon, 100’den fazla acil durum, 64 ameliyat ve 32 röntgen çekme kapasitesine sahip olacak.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin