Bitcoin almayı mı düşünüyorsunuz? Ünlü yatırımcıdan önemli uyarı geldi!
Bitcoin almayı mı düşünüyorsunuz? Ünlü yatırımcıdan önemli uyarı geldi!

Bitcoin almayı mı düşünüyorsunuz? Ünlü yatırımcıdan önemli uyarı geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – PayPal kurucu ortağı Peter Thiel, Bitcoin fiyatının ekonomide devam eden bir krizi gözler önüne serdiği söyledi. BTC fiyatının 60.000 dolara ulaşmasının bu krizin bir göstergesi olduğunu ifade eden Thiel, bunun temel olarak ABD’nin pandemi sonrasında yaşadığı sarsıcı enflasyon oranlarından kaynaklandığını söylüyor.

Fed, bu süre zarfında tetiklediği enflasyonu etkileyecek önlemler almadan pervasızca para basmakla suçlandı ve bu nedenle yatırımcıları enflasyondan korunmak için daha geleneksel olmayan yatırım seçeneklerine itti.

Yaşanan bu durum, finansal piyasalara yönelik genel duyarlılıkla da uyum gösteriyor. Goldman Sachs analistleri ayrıca, kripto para birimlerinin büyümesinin arkasındaki neden olarak artan enflasyona işaret ederek, enflasyon çizgisi mevcut seyrinde devam ederse Ethereum fiyatının %80 daha artmasını beklediklerini ortaya koydu.

Thiel, Fed’in ülkede yükselen enflasyona yaklaşma biçiminden duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdiği ikinci Ulusal Muhafazakarlık Konferansı’ndaydı. Federal Rezerv’in ülkedeki enflasyon oranlarının ciddiyetini dikkate almadığına ve bu nedenle bu sorunu çözmek için herhangi bir adım atmadığına dikkat çekti.

Milyarder, Fed’in “epistemik bir kapanış” durumunda olduğunu söyleyerek eylemlerini daha da eleştirdi. Thiel, finans sektöründeki birçok kişi tarafından işaret edilen bir sorun olan, Fed’in dolar basmaya devam etmesinden memnuniyetsizliğini de dile getirdi. Sonsuz dolar basımı, istemeden daha fazla enflasyona yol açacak ve ekonomiye zarar verecek, ancak tüm uyarılar kulak ardı edilmiş gibi görünüyor.

Thiel, artan enflasyonun şu ana kadar Bitcoin’in başarısını etkilediğini ve dijital varlığın yükselişine devam ettiğini görebileceğini paylaştı. Ancak milyarder, yatırımcılardan varlığa yatırım yaparken dikkatli olmalarını istedi. Thiel, “60.000 dolarlık Bitcoin, agresif bir şekilde satın alınması gerektiğinden emin değilim. Ama kesinlikle, bize söylediği şey bir kriz yaşıyor olduğumuz” dedi.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin