Hindistan, kripto kullanıcı sayısında Amerika’yı geride bırakıyor
Hindistan, kripto kullanıcı sayısında Amerika’yı geride bırakıyor

Hindistan, kripto kullanıcı sayısında Amerika’yı geride bırakıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hazırlanan bir rapora göre Hindistan’da 100 milyondan fazla kişi kripto varlığa sahip. Bu rakam ise Amerika’yı geride bırakmaya yetiyor. Hindistan yasakları kaldırmasıyla birlikte vatandaşların kriptolara ilgisi fazlalaştı.

Dünya genelinde kripto varlık kullanım günde güne artış yaşıyor. Kullanıcılar yeni bir finans ve teknoloji olarak gördüğü kriptolara geçiş yapıyor. Sadece çağa ayak uydurmak değil aynı zamanda insanlar finansal özgülük istediği için kriptoları tercih ediyor. Küresel çapta kullanım oranı ise 2021 yılı ile adeta zirve yaşıyor. Ülkeler sıralamasına baktığımızda ise Hindistan son açıklanan rakamlara göre kullanım oranında birinci.

BrokerChooser tarafından yapılan bir istatistikte Hindistan’ın en çok kripto varlığı kullanan ülkesi olduğu belirlendi. Hindistan, birinci sırada olurken 2. ve 3. sırada Amerika ve Rusya ülkeleri yer aldı.

Hindistan’da kripto kullanımı popüler

Hindistan, kripto varlıklara karşı olumsuz bir tavır sergilemişti. 2020 yılının Mart ayına kadar ülkede dijital para birimleri yasaklanmıştı. Bu tarihten sonra Hindistan Merkez Bankası yasağı kaldırmıştı. Yasağın kalkmasıyla beraber vatandaşlar, kripto paralara ilgisini artırdı. İşlem hacimlerinde ciddi artış yaşayan Güney Asya ülkesi, 2021 yılında ise kullanım oranında liderliğe sahip oldu.

Kripto sahipliğinde önemli artış yaşayan Hindistan 100 milyon barajını aşabildi. Ülke nüfusuna göre az gibi olsa da pek çok ülkeyi geride bırakmasına yetti. Hindistan’ı takip eden Amerika’da kullanım oranı 27,4 milyon olarak açıklandı. Rusya’da 17,4 milyon ve dördüncü sırada yer alan Nijerya’da ise 13 milyon kripto sahibi bulunuyor.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin