Ünlü milyarder Ray Dalio, Bitcoin’i neden etkili bulduğunu açıkladı

Ünlü milyarder Ray Dalio, Bitcoin’i neden etkili bulduğunu açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünya genelinde Bitcoin seviciliği artıyor. Birçok milyarder geleceğin para birimiyle ilgili tahminlerde bulunuyor. Sadece tahmin değil Bitcoin’in altındaki teknoloji de milyarder yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bunlardan biri de Ray Dalio. Efsanevi milyarder hedge fon yöneticisi Ray Dalio  geçtiğimiz günlerde Bitcoin hakkında yorum yaptı.

Finans sistemlerin yakından tanıdığı Dalio, önemli bir varlığa sahip. Dünya genelinde pek çok yatırım bulunan hedge fon yöneticisi, aynı zamanda Bridgewater Associates’in kurucusu. Ray Dalio’nun, varlığı ise dudak uçuklatıyor. Forbes tarafından net değerinin 20 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

72 yaşındaki Amerikalı , Harvard Business School’dan MBA derecesini aldıktan sadece iki yıl sonra New York City’deki dairesinden varlık yönetimi şirketi Bridgewater Associates’i kurdu. Bridgewater Associates, Nisan 2020 itibarıyla yönetim altında 138 milyar dolarlık varlığa sahipti. Şirketin kurumsal müşterisi arasında “emeklilik fonları, bağışlar, vakıflar, yabancı hükümetler ve merkez bankaları” yer alıyor.

Ray Dalio, Bitcoin ve türevlerini alternatif olarak görüyor

Associates’in kurucusu. Ray Dalio, Yahoo Finance’da röportaj verdi. 15 Aralık günü kurumun genel yayın yönetmenin sorularını cevapladı. Genel yayın yönetmeni Andy Serwer, Ray Dalio’ya kripto portföyünü sordu. Röportajdan satır başlıkları şu şekilde:

“Bitcoin için kesin bir miktar veremem. Ama benim de elimde bulunuyor. Ayrıca biraz Ethereum’um var. Fakat kripto varlıkların pek çoğuna sahip olmadığımdır. Nakit paranın değerinin reel olarak değer kaybettiği bir ortamda alternatif para olarak görüyorum. 

Çoğu yatırımcı en güvenli yatırımı nakit olarak varlıklar olarak düşünür. Söylemek isterim ki, bence en kötü yatırım. Nakit yatırım çöptür. Çünkü satın alma gücü kayboluyor.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin